free download 78 travel guides written by experts

Film de epoca la Romantica – Imperia

Manuela Arcuri o întruchipeazã pe una din cele mai frumoase curtezane ale Evului Mediu

Pe 8 februarie, de la ora 20.00, Romantica difuzeazã un film de epocã excepþional despre una din cele mai frumoase femei care au marcat istoria europeanã în perioada renascentistã: Imperia.
   
Imperia  a trãit în Roma anilor 1400 în mijlocul unei perioade istorice zbuciumate ºi marcate de dominaþia familiei Borgia asupra Italiei dar ºi a diplomaþiei europene. Era amanta celui mai mare bancher al Romei, dar ºi model al celebrului pictor Rafael. Acþiunea filmului se desfãºoarã în timpul domniei Papei Alexandru al VI-lea, unul din cei mai controversaþi suverani pontifi din istorie, descendent ºi el al familiei Borgia.
   
Imperia îşi duce existenţa printre intrigile, crimele, bătăliile, trădările şi marile iubiri ale acestora. Toate acestea au loc într-un decor al Romei decadente, deºi strãlucitoare ºi fastuoasã. mperia este o femeie atît de sofisticată şi elegantă încît nici un bărbat nu-i poate rezista. Frumoasa curtezană îl are ca amant pe Agostino Chigi, un om bogat, cel mai mare bancher şi negustor al Romei. Angelo este un bărbat fermecător, extrem de frumos, după care suspină toate femeile. În timpul unui bal, Imperia îl vede pe cel care, cu o seară în urmă, a salvat-o din ghearele unor răufăcători. El este chiar Angelo, de care se îndrăgosteşte fulgerător.
   
Din distribuţia filmului o remarcăm pe actriţa italiană Manuela Arcuri, interpreta rolului principal. Pe Manuela Arcuri telespectatorii Romantica o pot vedea şi în serialul Căile dreptăţii, care este difuzat din 2 februarie de postul nostru. Este povestea  doi fraţi, unul din ei magistrat, celălalt cap al Mafiei care sunt nevoiţi să lupte unul împotriva celuilalt. Ea a devenit cunoscută odată cu apariţia în serialul italian Carabinieri, dar şi după ce a fost asistent de prezentare al prestigiosului Festival de la Sanremo. Totodată, frumoasa italiancă a avut o relaţie cu fotbalistul italian Francesco Totti şi a pozat nud pentru mai multe reviste de bărbaţi.
   
Acest film vine ca un răspuns firesc la doleanţele telespectatorilor Romantica. Dintr-un sondaj publicat acum câteva zile pe site-ul Romantica a reieşit că filmele de epocă ocupă locul al doilea în preferinţele telespectatoarelor noastre, după filmele de dragoste. Postul Romantica va continua să difuzeze producţii de calitate cu actori îndrăgiţi. În cursul lunii februarie îi puteţi vedea pe Hugh Jackman, Sophia Loren, Matthew Modine, Eric Robertt, Carol Alt, Bonnie Bedelia, Brooke Shields şi mulţi alţii în cadrul filmelor difuzate de luni până vineri de la ora 22.00 şi în weekend de la orele 15.30 şi 20.00.
 

Bucuresti, 04.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *