Kinodiseea

Filip & Company a asistat RCS & RDS și Digi Communications în una dintre cele mai mari emisiuni de obligațiuni ale unui emitent român

Casa de avocatură Filip & Company a acordat asistență juridică RCS & RDS și Digi Communications N.V. în legătură cu emisiunea a două serii de obligațiuni senioare garantate cu valoare totală de 850 milioane de euro, una dintre cele mai mari emisiuni de obligațiuni ale unui emitent român.

Prima tranșă de obligațiuni are o valoare 450 milioane de euro cu o dobândă de 2,5% pe an și maturitate în 2025, iar cea de-a doua tranșă de obligațiuni are o valoare de 400 milioane de euro cu o dobândă de 3,25% pe an și maturitate în 2028.

Obligațiunile vor fi listate pe piața reglementată operată de Irish Stock Exchange plc (tranzacționată drept Euronext Dublin).

„Ne bucurăm că am putut fi alături din nou de grupul Digi în încă o tranzacție de referință. Este a patra lor emisiune de obligațiuni. Dobânda a scăzut practic de 3 ori din 2013 și până acum, dimensiunea cererii totale a investitorilor s-a multiplicat spectaculos, valoarea totală a obligațiunilor practic s-a dublat, termenii s-au relaxat și am reușit să aducem emisiunea „acasă” – cu RCS & RDS S.A. ca emitent.

Alexandru Bîrsan
Alexandru Bîrsan

Și cumva asta s-a întamplat în perioada în care piețele cădeau din cauza coronavirusului, iar finalizarea tranzacției s-a făcut în ziua în care în România a căzut guvernul. Suntem mândri de reușita clienților noștri și de faptul că am putut și noi să contribuim”, spune Alexandru Bîrsan, partener Filip & Company.

Echipa Filip & Company care a asistat RCS & RDS și Digi Communications N.V. în acest proiect a fost coordonată de Alexandru Bîrsan (partener) și Olga Niță (counsel) și le-a inclus pe Roxana Diaconu (associate), Andreea Bănică (associate), Codrina Simionescu (associate) și Anca Bădescu (associate).

În acest proiect, Filip & Company a colaborat cu casa de avocatură Freshfields Bruckhaus Deringer. De partea băncilor au fost Clifford Chance Badea și firma de avocatură Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *