bucharest tech week 2021

Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de euroobligațiuni în valoare de 3,3 miliarde de euro

Casa de avocatură Filip & Company a acordat asistență Ministerului Finanțelor Publice, alături de casa de avocatură Linklaters, într-o emisiune de euroobligațiuni în două tranșe care a atras de pe piețele internaționale 3,3 miliarde de euro.

Prima tranșă, în valoare de 1,3 miliarde de euro din eurobonduri devine scadentă în 2026 și are o dobândă de 2,750%, în timp ce cea de-a doua tranșă, în valoare de 2 miliarde de euro devine scadentă în 2030 și are o dobândă de 3,624%.

„Finanţarea economiei este marea provocare a acestui an. Efectele pandemiei se văd în economie și în societate, iar statul trebuie să acceseze fonduri externe pentru a putea susține programele de suport sau relansare. În această perioadă dificilă, România a reușit o finanțare în termeni buni prin comparație cu țările din aceeași categorie investițională pe baza unui interes relativ ridicat al investitorilor și într-un calendar extrem de comprimat. Ne bucurăm că am putut și noi ajuta și sperăm ca următoarea finanțare să se întâmple în piețe mai calme”, a declarat Alexandru Bîrsan, partener Filip & Company.

Alexandru Bîrsan
Alexandru Bîrsan

Echipa Filip & Company care a asistat Ministerul Finanțelor Publice în acest proiect a fost compusă în principal din Alexandru Bîrsan (partener), Monica Stătescu (counsel) şi Andreea Bănică (associate).

Filip & Company are una dintre cele mai dinamice practici de Finanţări şi Pieţe de Capital din România. Echipa de avocați include specialişti cu un palmares bogat dobândit în cadrul unor tranzacţii complexe desfăşurate atât pe plan intern, cât şi internaţional.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *