free download 78 travel guides written by experts

Fii în siguranţă pe Facebook

Social media creează o lume mai deschisă şi mai conectată, oferind utilizatorilor posibilitatea să împărtăşească cele mai importante momente din viaţa lor prietenilor, familiei şi comunităţilor din care fac parte. Pe măsură ce tot mai mulţi oameni se conectează cu ceilalţi prin intermediul Facebook, singuranţa atunci când folosesc această reţea de socializare nu a fost niciodată mai importantă.

Cum protejează Facebook siguranţă minorilor?

Facebook solicită să fi împlinit cel puţin 13 ani atunci când o persoană doreşte să îşi facă un cont pe reţeaua de socializare. Atunci când Facebook depistează un cont aparţinând unei persoane care are sub 13 ani îl şterge automat, împreună cu toate informaţiile asociate acestuia.

Facebook

Facebook pune la dispoziţie utilizatorilor un set de reguli şi materiale informative pentru adolescenţi, dar şi pentru părinţi şi profesorii acestora, referitoare la siguranţa utilizării reţelei de socializare. Aceste instrumente îi ajută pe oameni să se protejeze de conţinutul sau contactele nedorite, precum şi de hărţuirea online. Atunci când vine vorba despre tineri, Facebook ia măsuri de precauţie suplimentare. De exemplu, protejează informaţii sensibile – inclusiv datele de contact ale minorilor, şcoala la care studiază sau data naşterii – pentru ca acestea să nu apară în căutări.

Informaţii utile despre utilizarea în siguranţă a reţelei de socializare pot fi găsite pe Facbook.com/safety.

Pentru a proteja siguranţa persoanelor care utilizează platforma, Facebook a creat un set de reguli, numite Standardele Comunităţii. Obiectivul este de a găsi un echilibru între a oferi publicului un loc în care să se exprime şi să asigure un mediu primitor şi sigur pentru toată lumea.

Ce nu este permis pe Facebook?

• Nuditatea – Facebook restricţionează afişarea nudităţii pentru că o parte din public poate fi sensibil la acest tip de conţinut – în special din cauza culturii cărei îi aparţin sau a vârstei.
• Discursul care instigă la ură – Facebook elimină discursul care instigă la ură, inclusiv atacurile cu privire la rasă, etnie, naţionalitate, apartenenţa religioasă, orientare sexuală, gen sau identitate de gen, dizabilităţi sau boli. Organizaţiile sau persoanele care promovează ura în radul acestor grupuri protejate nu li se permite prezenţa pe Facebook.
• Violenţă – Facebook va şterge imaginile atunci când acestea sunt distribuite pentru plăceri sadice sau pentru a sărbători şi glorifica violenţei. Cu toate acestea, în multe cazuri, când oamenii împărtăşesc acest tip de conţinut, îl condamnă sau atrag atenţia opiniei publice. Este important să distribuiţi un astfel de conţinut în mod responsabil şi să avertizaţi publicul cu privire la aceste imagini.
• Criminalitatea – Facebook va elimina conţinutul, va dezactiva conturile şi va colabora cu autorităţile atunci când consideră că există un risc real de vătămare fizică sau de ameninţări directe la adresa siguranţei publice.

Când consideraţi că un anumit tip de conţinut pe care îl vedeţi pe Facebook încalcă regulile comunităţii, puteţi să-l raportaţi cu uşurinţă dând click în colţul din dreapta sus al postării în cauza.

Pentru a afla mai multe despre standardele comunităţii Facebook, accesaţi Facebook.com/Communitystandars.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *