free download 78 travel guides written by experts

Fii și tu parte din THE TERROR!

AMC te provoacă să îți înfrunți temerile și să continui povestea echipajelor din Marina Regală Britanică! Dă-ți frâu liber imaginației și scrie-ne mai jos, în aproximativ 1500 de semne, ce final crezi că se potrivește Căpitanului Franklin și echipajului său. Cel mai bun text va fi premiat cu o experiență nemaiîntânită de o noapte la Ice Hotel, Bâlea Lac.

Inspirat de o poveste adevărată, „The Terror” se centrează pe o periculoasă călătorie efectuată de Marina Regală Britanică într-un teritoriu încă neexplorat. Echipajul vrea să descopere Pasajul de Nord-Vest (calea de acces din Oceanul Arctic spre Pacific, de-a lungul coastei nordice a Americii de Nord). Pe o vreme chinuitoare, având la dispoziție resurse limitate, din ce în ce mai puțină speranță și temându-se de necunoscut, echipajul este împins până la limite. „The Terror” ilustrează ce se poate întâmpla cu un grup de bărbați înghețați, izolați și blocați la capătul Pământului, care sunt disperați să supraviețuiască și care nu se luptă doar cu elementele naturii, ci și între ei.

AMC logo

Serialul are 10 episoade și adaptează cartea ononimă din 2007, semnată de americanul Dan Simmons. Volumul este axat pe celebra expediție a Căpitanului John Franklin (din 1845 – 1848, când vasele HMS Erebus și HMS Terror au dispărut în regiunea arctică).

Expediția arctică condusă de Sir John Franklin Arctic mai are 320 km până va descoperi Pasajul de Nord-Vest (calea de acces din Oceanul Arctic spre Pacific, de-a lungul coastei nordice a Americii de Nord), când una dintre cele două nave are un accident. Sir John trebuie să facă o alegere dificilă, care ori îi va distruge, ori le va pava drumul spre glorie.

După ce petrec o iarnă lungă prinși între ghețuri, odată cu primăvara optimistul Sir John trimite câțiva bărbați în recunoaștere, în toate direcțiile, pentru a căuta o zonă în care apa nu este înghețată. Dar unul dintre aceștia face o descoperire periculoasă și devine ținta unui prădător letal.

Dezghețul mult-așteptat nu mai vine odată, iar navele sunt amenințate în continuare de „creatura de pe gheață”, așa că adjunctul lui Sir John, Căpitanul Francis Crozier, încearcă să îl convingă pe Sir John să-i trimită pe continentul canadian pe câțiva dintre ei, pentru a chema ajutoare.

O nouă iarnă începe, iar navele sunt victimele unui atac înspăimântător, care le dovedește oamenilor că nu au de a face cu un simplu urs polar. Creatura care îi vânează este vicleană și îi determină să devină paranoici și să intre în panică. Ofițerii expediției sunt forțați să admită că salvarea ar putea veni de la inuiții din zonă.

SPUNE-NE FINALUL TĂU:
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *