free download 78 travel guides written by experts

Figuranţi/EXTRAS un nou serial

Figuranţi/ EXTRAS –  un nou serial original de comedie produs de HBO şi BBC –  îşi va face debutul la HBO din 4 aprilie (marţi, in seara originala HBO), de la ora 21.30.

 “Sunt foarte încântată că un astfel de parteneriat fără precedent cu BBC Worldwide ne permite să oferim abonaţilor noştri mai mult umor de calitate. Figuranţi/ EXTRAS este primul serial de comedie, coproducţie HBO şi BBC” – a declarat Linda Jensen, CEO al HBO în Europa Centrală.

Noul serial de comedie este scris şi regizat de către Ricky Gervais şi Stephen Merchant, creatorii  serialului de comedie “The Office” produs de BBC şi premiat cu Globul de Aur. In “rolul principal” al serialului Figuranţi/ EXTRAS este Ricky Gervais (din “The Office”) , interpretându-l pe Andy Millman, un actor aspirant şi înverşunat, care îşi abandonează slujba de zi cu zi pentru a deveni celebru în lumea filmelor, doar ca să descopere că nu va obţine niciodată un rol principal. Totuşi, de cele mai multe ori, eroul nostru şi partenera lui, Maggie Jacobs (Ashley Jensen), care, ca şi el, face parte dintre actorii care asigură figuraţia, ajung protagonişti, dar al unor situaţii penibile.
“Ricky Gervais este una dintre cele mai originale voci comice contemporane” , a precizat Carolyn Strauss, Preşedinte HBO Entertainment.  “HBO este foarte încântat de această asociere cu BBC. “

Jon Plowman, Director al Comedy Entertainment, BBC şi producător executiv al serialului, a adăugat: “Mă entuziasmează parteneriatul cu HBO, care precum se ştie este reţeaua de televiziune americană cea mai renumită pentru calitatea şi originalitatea programmingului său. Am mare încredere că noul show al lui Ricky se va potrivi perfect cu programul lor original.”

Cele şase episoade ale primului sezon au avut premiera la HBO în America în toamna anului trecut.

Pe măsură ce aventurile celor doi eroi,  Andy şi Maggie, se  derulează, decorul se schimbă, fiecare episod purtându-ne pe un alt platou. În serial, interpretându-se pe ei înşişi, apar: Ben Stiller, Kate Winslet, Ross Kemp, Les Dennis, Patrick Stewart şi Samuel L Jackson.

Figuranţi/EXTRAS a stârnit deja numeroase reacţii pozitive în presa internaţională, iar în cea din Anglia în mod special.

Bucuresti, 27.03.2006

“EXTRAS”

La un moment dat,  pentru orice om  vine  momentul să fie remarcat, însă, cu siguranţă, nu este şi cazul lui Andy Millman. 

Ricky Gervais  este cel care îl interpretează pe Andy Millman, protagonistul serialului “Extras”, un englez frustrat care, la vârsta de 40 de ani, renunţă la slujbă pentru a se apuca de actorie. Foarte curând, el va afla că vârsta, înfăţişarea şi lipsa totală de experienţă nu sunt deloc atuuri pentru a pune mâna pe un rol important.

Însă, Andy nu ia în calcul nimic din toate astea, fiind foarte încrezător în potenţialul său de a deveni vedetă şi îşi petrece cea mai mare parte a zilei  probând costum după costum şi alergând de la un platou la altul în speranţa că va găsi calea de a convinge pe cineva să-i încredinţeze  un rol important sau măcar unul mai mărunt dar consistent, astfel încât să îşi poată  pune în valoare talentul real cu care este înzestrat.  Montat să impresioneze camera de luat vederi cu orice preţ, Andy lungeşte scenele în care  apare pentru a fi prezent cât mai mai mult timp în atenţie, dar strategia nu pare a avea efectul scontat, ci dimpotrivă.

Ca şi când nu are destule pe cap, Andy Millman mai are de furcă şi cu incompetentul său agent (Stephen Merchant), un tip care nu numai că eşuează în tentativele sale de a obţine un contract pentru clientul său, ci, mai mult, îl încurajează pe acesta să renunţe la actorie şi să-şi găsească o altă slujbă. Este limpede că Andy are de gînd să îşi concedieze impresarul, al cărui nume îl vom afla abia în episodul şase al primei serii, însă, pentru asta, trebuie să găsească mai înâi altul dispus să se ocupe de el.

Chiar şi atunci când nu este distribuit într-un rol, Millman îşi continuă căutările şi, fără să se gândescă la penibilul situaţiilor pe care le creează, el depăşeşte orice limită pentru a ajunge să fie în vizorul regizorilor, scenariştilor sau al actorilor importanţi. Însă, de cele mai multe ori, eroul nostru şi partenera lui, Maggie Jacobs (Ashley Jensen), care, ca şi el, face parte dintre actorii care asigură figuraţia, ajung protagonişti, dar al unor situaţii penibile. Aceştia, alături de alţi colegi, fac să treacă mai repede timpul cînd, în cabina actorilor, îşi povestesc întâmplări curajoase din viaţa lor, neascunzându-şi invidia pentru actorii de prima mână, cei care se aflau mereu de partea cealaltă a baricadei. Uneori, se întâmpla să aibă loc o conversaţie cu unul dintre “principalii”, pe urmele cărora figranţii se aflau în permanenţă, iar această scurtă întâlnire avea un acelaşi scop, vânarea starului care să le faciliteze obţinerea unui rol. În ceea ce o priveşte pe Maggie, ambiţiile profesionale sunt temperate de o altă necesitate stringentă: găsirea unui bărbat (şi nu este vorba despre Andy) care să îndeplinească toate calităţile pe care ea consideră că trebuie să le aibă acela care îi va deveni soţ.

Pe măsură ce aventurile celor doi eroi,  Andy şi Maggie, se  derulează, decorul se schimbă, fiecare episod purtându-ne pe un alt platou. În serial, interpretîndu-se pe ei înşişi, apar: Ben Stiller, Kate Winslet, Ross Kemp, Les Dennis Patrick Stewart şi Samuel L Jackson.

Episodul 1

Se pare că Andy Millman este la un pas de a-şi vedea visul împlinit şi, de data aceasta nici impresarul lui, orice ar face, nu poate schimba cursul favorabil al evenimentelor. Millman  se află la un pas de a primi primul său rol important după ce se împrieteneşte  cu un văduv bosniac, Goran, a cărui poveste de viaţă urmează a fi ecranizată. Regizorul expunerii pe peliculă a acestei istorii tragice este Ben Stiller, iar Andy şi Maggie fac parte dintre actorii care asigură figuraţia în acest important proiect. Însă, ordinea priorităţilor lui Maggie se modifică din clipa în care întâlneşte pe producător, pe care îl găseşte extrem de atrăgător. La o petrecere care are loc pe platou, Andy încearcă să se introducă în atmosferă, iar Maggie descoperă amănunte foarte interesante despre cel pe care îl are acum în colimator. Din păcate, Millman are o dispută cu regizorul, o mişcare nu foarte inteligentă pentru un actor care se visează celebru.

Dialogul dintre cei doi  este foarte spumos:

Ben Stiller: “Cine eşti tu?”
Andy Millman: “Sunt un nimeni.”
Ben Stiller: “ Aşa este. Şi cine sunt eu?”
Andy Millman: “Unul dintre cei doi. Starsky sau Hutch, nu reuşesc niciodată să-mi amintesc care dintre ei…”
Ben Stiller: “Ţi se pare amuzant…”
Andy Millman: “Nu ştiu. Spune-mi tu cum este, tu ai jucat în film. “

Din coloana sonoră de la sfârşitul fiecărui episod face parte “Tea for Tillerman” a lui Cat Stevens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *