free download 78 travel guides written by experts

FIECARE PC CU PROCESOR INTEL

ACHIZITIONAT ÎN CADRUL PROGRAMULUI EURO200 VA FI LIVRAT CU UN CD GRATUIT CU SOFTWARE EDUCATIONAL

CD-ul conţine 42 de lecţii interactive din cadrul platformei educaţionale AeL, oferite gratuit de SIVECO ROMÂNIA.
 
Ca parte a efortului de susţinere a accesului la tehnologia informaţiei pentru domeniul educaţiei în România, Intel anunţă că fiecare computer livrat în cadrul ediţiei de anul acesta a programului Euro200 şi dotat cu un procesor Intel va fi oferit împreună cu un CD educaţional gratuit, realizat în parteneriat cu SIVECO ROMÂNIA.

CD-ul oferit de Intel şi SIVECO ROMÂNIA cuprinde 42 de lecţii interactive şi va da ocazia elevilor care achiziţionează computere în cadrul programului Euro200 să se familiarizeze într-o manieră modernă cu noţiuni din majoritatea disciplinelor incluse în programa gimnazială şi de liceu, de la biologie, chimie şi fizică până la literatură, informatică şi tehnologie.

"Prin această iniţiativă Intel continuă să sprijine accesul la tehnologia informaţiei pentru elevii din România," a declarat Irinel Burloiu, Intel Business Development Manager. "Dacă anul trecut am oferit în cadrul Euro200 CD-uri cu noţiuni de bază pentru utilizarea PC-ului, anul acesta facem încă un pas şi oferim acces beneficiarilor programului nu doar la tehnologie ci şi la o modalitate nouă şi performantă de învăţare," a adăugat Irinel Burloiu.

Programul EURO200 îşi propune să ofere studenţilor cu posibilităţi financiare limitate ocazia de a lua contact cu tehnologia informaţiei prin intermediul unor calculatoare parformante. Programul se află în prezent la a treia ediţie şi oferă acces la PC-uri unui număr de peste 28,000 de elevi în perioada iunie – august a acestui an.

Conţinutul CD-ului oferit de Intel şi SIVECO ROMÂNIA face parte din platforma educaţională AeL dezvoltată de SIVECO ROMÂNIA. Pe lângă lecţiile incluse, CD-ul conţine şi o secţiune dedicată prezentării celor 1,600 de lecţii din cadrul platformei AeL.

"Lecţiile AeL, care au primit Premiul I în cadrul ediţiei 2005 a Summitului Mondial al Tehnologiei Informaţiei de la Tunis, şi  pe care le oferim acum gratuit şi beneficiarilor programului EURO 200, sunt deja accesibile marii  majorităţi a elevilor şi profesorilor din România prin programul Sistem Educaţional Informatizat. Considerăm că prin susţinerea programului Euro200 putem contribui la democratizarea accesului românilor la tehnologie," a declarat Irina Socol, General Manager SIVECO ROMÂNIA.

Intel este implicat activ în susţinerea educaţiei în numeroase ţări de pe glob. Unul dintre cele mai populare programe este Târgul Internaţional de Ştiinţe şi Inginerie Intel (Intel ISEF), singura manifestare de acest gen pentru studenţi care înglobează toate ştiinţele aplicate. România a participat pentru prima dată în 2006 la ISEF şi a câtigat locul al treilea în cadrul secţiunii de ştiinţe comportamentale. În fiecare an, milioane de studenţi se întrec în cadrul ediţiilor regionale şi al celor mai mult de 500 de alte manifestări afiliate ISEF care au loc în întreaga lume. Peste 1.400 de studenţi din mai mult de 40 de ţări au astfel ocazia de a concura pentru burse şi premii a căror valoare totală a depăşit anul acesta 4 milioane USD.

Bucuresti, 25.07.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *