creative night talks

Festivalul Sculptorilor cu Drujba de la Cerna

”ROventura” ne invită, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la festival! George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, merg la Cerna, ultimul sat din Vaideeni, pentru a ne oferi imagini si emotii de la cel mai inedit festival din România.

Festivalul Sculptorilor cu Drujba de la Cerna este un eveniment de la care nu trebuie să lipsim dacă iubim natura și tradițiile neaoșe românești.

Opere de artă naivă, momente unice, dar și frumuseți naturale nepereche, din comuna Vaideeni, toate vor putea fi admirate prin intermediul ”ROventura”.

Festivalul Sculptorilor cu Drujba de la Cerna

Adrian este omul care a pus satul pe harta turistică a României, îndeosebi prin Festivalul Sculptorilor cu Drujba, pe care îl organizează, în fiecare an la pensiunea din Cerna. Jocul călușarilor, un dans interesant, cu accente ritualice, ce capătă chiar o aură dramatică, la un moment dat, ne introduce într-o atmosferă de poveste.

Primul festival al carverilor din partea aceasta a Europei adună laolaltă o sumedenie de oameni asemenea lui Edi Schneider, un artist rebel, nebun frumos al zilelor noastre. Este o bucurie nespusă și pentru sculptori să se adune aici, din toată țara. Artă și «nebunie» deopotrivă, sunt cuvintele cheie care descriu festivalul, iar natura virgină și oamenii de poveste se completează armonios în locul acesta, de basm. Cerna, Oltenia de sub Munte, este astăzi ca o adevărată oază turistică, cu toate atracțiile ei, raiul tradițiilor mioritice, iar cele culinare sunt la loc de cinste.

Nu ratați o nouă ediție ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la Kanal D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *