metalshow

Festivalul PLAI, editia X – prima zi a festivalului

(11 – 13 septembrie 2015)

Ediția aniversară din acest an a Festivalului PLAI a debutat, așa cum era de așteptat, cu o mulțime de surprize plăcute pentru toți cei care au călcat pragul Muzeului Satului Bănățean din Timișoara. O structură din lemn – ridicată în 10 zile -, realizată de Edukube, a întâmpinat (și impresionat) vizitatorii, în timp ce Amococo – Luminariumul celor de la Architects of Air – i-a relaxat pe toți cei care au dorit să-i calce pragul și să se lase uimiți de mixul de sunet și culoare.

În prima zi, porțile Muzeului s-au deschis de la ora 16:00. Chiar înainte de a face primii pași, înăuntru s-a putut simți atmosfera PLAI, acel sentiment de bine și de relaxare deja atât de familiar celor care au luat parte, și în alți ani, la festivalul timișorean.

Păstrând tradiția celor nouă ediții, și în acest an, fiecare persoană în parte a avut șansa de a trăi PLAI după bunul său plac: fie în zonele de relaxare, fie la un spectacol de teatru, la un concert surpriză sau la afterparty.

Casa Filmelor Ceau, Cinema! le-a oferit două proiecții de mare excepție celor prezenți: „Aferim”, în regia lui Radu Jude, propunerea României la Oscar 2016 și ”Afterlife”, în regia lui Virag Zomboracz, care a primit Premiul Publicului Ceau, Cinema!.

Și scena Antagon s-a bucurat de numeroși spectatori și i-a primit cu cădură pe Lightwave Theatre Company, din București, cu al lor mult așteptat spectacol ”Iubitafizica”, un spectacol complex, cu șapte păpuși în mărime naturală, patru tipuri de mânuire, bazat pe cartea cu același nume scrisă de Iulian Tănase.

Pe scena principală, seara a fost deschisa de Argatu, artist devenit cunoscut datorită apariției sale în cadrul proiectului Subcarpați, pe volumul doi al seriei Culese din cartier. Mai bine de o mie de oameni au fost în fața scenei, primindu-l cu entuziasm pe rezidentul celei de-a zecea ediții PLAI Festival.

Everlast (Erik Francis Schrody), headliner-ul mult așteptat al primei seri, s-a bucurat de aplauzele și uralele celor care au venit la festival pentru prima seară de suprize marca PLAI. Cei prezenți au apreciat rock-ul curat de pe scena Muzeului Satului Bănățean, Everlast susținând un recital fermecător mai bine de 90 de minute. Artistul, cunoscut atât ca lider al fostei trupe de rap House of Pain, cât și în urma colaborării cu Carlos Santana pentru albumul Supernatural, a declarat într-un interviu că nu-și pune cântecele pe hârtie. „Atunci cand fac asta simt că melodia își pierde tot farmecul”.

Afterparty-ul a fost asigurat de Sabotage, spectatorii PLAI încheind prima seară de voie bună pe ritmurile lui K-LU, Jubei, Congo Natty ft. Congo Dubz, Nãnci & Phoebe și Mighty Boogie.

Prima seară PLAI X a adus la Muzeul Satului Bănățean aproximativ 3.500 de oameni, de la deschiderea porților până la sosirea zorilor.

Preţul unui bilet pentru o zi de festival este de 50 de lei şi se poate achiţiona de la casa de bilete situată în faţa intrării de la Muzeul Satului Bănăţean.

MUZEUL SATULUI BĂNĂȚEAN ARE CAPACITATE LIMITATĂ. Vă rugăm să cumpărați biletele din timp.

Detalii: www.plai.ro, //www.facebook.com/PLAIFestival, www.twitter.com/PLAIFestival.

Festivalul PLAI 2015 este organizat în parteneriat cu Casa de Cultură a Municipiului Timişoara şi cu susţinerea Consiliului Judeţean Timiş.

Sponsori: Grolsch, Raiffeisen Bank, Continental, Accenture, Draxlmaier, Kathrein, Aqua Carpatica, Institutul Francez Timișoara, Digi Mobil, Elba, Sar Security.

Bucuresti, 12.09.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *