metalshow

Festivalul PLAI editia a 9-a – a doua zi a festivalului

(12 – 14 septembrie 2014)

Exerciţii yoga şi teatru de păpuşi sau o cafea imensă băută în hamac, sub copaci. Aşa sună o dimineaţă de duminică la PLAI. E un sentiment plăcut când vocea artiştilor rezidenţi îi prinde pe participanţi în drum spre un atelier, la proba de sunet. Ce mai mulţi sar din locşorul lor comod din chill sau din cort şi dau o fugă în faţa scenei, pentru un concert privat.

Pe la ora 12 a început activitatea pe Aleea Culturală, locul in care s-a putut picta, bricola, modela, degusta, decora, dansa toată ziua, după gust. La Casa Filmelor au fost scurtmetraje pentru copii şi adulţi şi lungmetrajul Maiorul, a lui Yuri Bikov, pe lângă alte jocuri şi fotografii din călătorii. La Scena 2, cei prezenţi au fost circari pentru o zi, au descoperit ce presupune body percussion şi au ascultat artiştii timişoreni reuniţi sub umbrela Made in TM.

"Scena 2, un experiment pentru acest an, a avut un mare succes în rândul participanţilor la ediţia a noua de PLAI. Toate spectacolele şi workshop-urile propuse în program au avut un număr foarte mare de spectatori, ceea ce ne încurajează să continuăm această idee şi pentru anul urmator." – spune Andreea Iager-Tako, voluntar, co-fondator PLAI.

"Am fost foarte încântată de spectatorii care au asistat la spectacolul meu de vineri. Eu merg, de obicei, la festivaluri dedicate dansului contemporan şi a fost o adevarată supriză să întâlnesc la un festival de world music atâţia oameni interesaţi de astfel de spectacole. Mi-a fost teamă că n-o să mai fie curioşi de dans după concertele de la scena mare, dar n-a fost cazul. Acest festival în aer liber e, într-adevar, ceva ce n-am mai întâlnit până acum. E o energie buna pe care, ca artist, o simţi şi o transmiţi mai departe.", povesteşte Andrea Miltnerova – Balerina Magnetică.

A treia zi de festival a avut gust de mâncare exotică şi de băuturi cu nume greu de pronunţat. Concertul bandului rezident i-a pus pe toţi la dans, şi Carminho ne-a răscolit şi emoţionat. Am avut prilejul de a asculta primul proiect muzical 100% PLAI: muzica băietilor de la Subcarpaţi, reorchestrată împreună cu muzicieni timişoreni independenţi, de la Opera Timişoara şi colaboratori ai Filarmonicii Banatul.

Concertele şi activităţile ultimei seri de PLAI 2014 au adus la Muzeul Satului Bănăţean aproape 3500 de oameni care au venit să se bucure de duminica de festival. Reacţiile celor prezenţi au fost primite cu bucurie de organizatori, atât în cea din urmă seară, cât şi în cele precedente.

Detalii: www.plai.ro, //www.facebook.com/PLAIFestival, www.twitter.com/PLAIFestival.

Festivalul PLAI 2014 este organizat în parteneriat cu Casa de Cultură a Municipiului Timişoara şi cu susţinerea Consiliului Judeţean Timiş.

Sponsori: HELLA, Grolsch, EuroGSM, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti, Draexlmeyer şi Kathrein.

Ne susțin investind în dezvoltarea PLAI: Intitutul Francez, Ambasada Spaniei în România, Cabinet Mercescu şi IHM Total Consult.

Bucuresti, 15.09.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *