Festivalul National de Folclor “Muzici si traditii in Cismigiu”

Editia a –II-a

In perioada 20-22 iunie se va desfasura in Bucuresti, parcul Cismigiu, cea de a doua  editie a Festivalului National de Folclor „Muzici si traditii în Cismigiu”.

Evenimenul, care anul acesta va avea participare internationala este organizat de Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul De Conservare si Valorificare a Traditiei si Creatiei Populare si Directia Cultura. Anul 2008 este declarat „anul  dialogului intercultural”, motiv pentru care editia a doua a Festivalului Naţional de Folclor are invitati speciali din Croatia, Serbia si Republica Peru.

Va propunem si de aceasta data o reintoarcere la traditiile si  radacinile culturale comune ale  romanilor de ieri si de azi. Muzica si mancare traditionala, targ de mestesugari si teatru, cinematograf in aer liber, toate reunite sub genericul „Muzici si traditii in Cismigiu”  vor anima capitala  la sfarsit de iunie. 

Festivalul se va deschide cu o ampla parada a costumelor populare din intreaga tara. Alaiul va porni din Piata Amzei si va urma traseul str. Christian Thell, Calea Victoriei, Sala Palatului, Piaţa Walter Maracineanu, Parcul Cismigiu, incercand astfel sa ofere bucurestenilor si turistilor o imagine completa a satului romanesc.
Daca  vreti sa uitati pentru o clipa de agitatia cotidiana, de incalzirea globala, de stresul citadin si vreti sa va readuceti aminte de viata cu parfum de vacanta de la tara, veniti cu noi in Parcul Cismigiu în 20, 21 si 22 iunie. 

Eveniment organizat de: Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul de Conservare si Valorificare a Traditiei si Creatiei Populare al Municipiului Bucuresti si Directia Cultura

Coorganizator: ARCUB

Coproducator: TVR

Parteneri media: National FM, Romania Libera, Ziua, 24 Fun, Revista Vip, Observator Cultural, PRwave, VreauCredit.ro, Acasa.ro, AfluAcum.ro

Cu sprijinul: AutoCobalcescu, Media Advertising, Monopoly TV, Port.ro, RATB si METROREX

Bucuresti, 13.06.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *