free download 78 travel guides written by experts

Festivalul Memento Vivere, la prima editie

Artistii independenti se reunesc la Busteni pentru doua zile de dans, teatru si muzica.

Invitatul special al evenimentului va fi actrita Maia Morgenstern

Compania americana Memento Vivere Dance Theater Company organizeaza in zilele de 6 si 7 iunie, in parteneriat cu Casa de Cultura din Busteni prima editie a Festivalului Independent de Arta „Memento Vivere Festival – Sarbatoreste Viata Prin Arta!”.

Evenimentul va cuprinde mini-spectacole, recitaluri, workshop-uri, proiectii si demonstratii sustinute si realizate de artisti independendenti din Romania si strainatate, apartinand diferitelor arii si moduri de exprimare ale artei: dans, muzica, teatru, film, fotografie, pictura sau design.

Festivalul se va bucura de participarea extraordinară a Maestrei Maia Morgenstern si a solistilor Operei Nationale Bucuresti: Oana Andra, Ion Dimieru, Adriana Alexandru, Stefan Shuller, Valentin Racoveanu, Alexandru Petrovici, Valentino Tiron, ce vor prezenta in Premiera Nationala, piesa muzicala „Degringoletto”.

“Am primit cu uimire si bucurie invitatia de a participa la Festivalul Memento Vivere, de a deveni, asadar, parte din fuziunea teatru-dans. Acest gen de manifestare este pretios si pretentios deopotriva si reuseste, de fiecare data, sa ma acopere cu bucurie si emotie. Marturisesc ca in cariera mea am mai fost invitat sa iau parte la un sincretism artistic, Razvan Mazilu propunandu-mi, cu ceva timp in urma, sa contopim dansul, expresivitatea corporala si teatrul in opera “Dama cu camelii”. M-am implicat si atunci, ca si acum, cu incredere si curaj, rezonand profund cu ideea de sinestezie artistica”, a declarat Maia Morgenstern.

Printre momentele programului „Memento Vivere Festival – Sarbatoreste Viata Prin Arta!” se numara si workshop-urile „Awareness Through Movement – Metoda Feldenkrais®” si „Contact Improvisation”, prezentari sustinute de  Catrina Choate-Heretoiu, balerina/coregraf si co-director artistic al companiei Memento Vivere Dance Theater Company.  Aceste workshop-uri sunt dedicate dansatorilor, actorilor profesionisti si amatori, precum si publicului iubitor de studiul miscarii.

Festivalul Independent „Memento Vivere Festival – Sarbatoreste Viata Prin Arta!” se doreste a fi o punte de legatura intre tinerii artisti romani – indiferent daca traiesc si se exprima in Romania sau in oricare alt colt al lumii – si publicul iubitor de arta de pretutindeni.

Totodata, evenimentul isi propune sa marcheze inceputul unei interactiuni socio-artistice intre artistii participanti – indiferent de forma artistica de exprimare (dans, muzica, teatru, arte vizuale, etc.) si copiii si tinerii care traiesc in zone defavorizate.

„Dorim sa cream o platforma de exprimare pe care tinerii cu valente artistice sa poata urca si inceape cariera. In acelasi timp, incercam sa atragem publicul inapoi catre arta, evenimentul „Memento Vivere Festival” punand accentul pe discutii directe cu publicul, ateliere, seminarii si lecturi ale artistilor participanti”, declara Bogdan Heretoiu, co-director artistic al festivalului si co-fondator Memento Vivere Dance Theater Company.

Bucuresti, 29.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *