free download 78 travel guides written by experts

Festivalul Maria Tanase – Gala laureatilor

Sâmbătă, 16 iunie, ora 12.35, la TVR 1

Marea Doamnă a muzicii populare româneşti, Maria Tănase, a fost omagiată şi în acest an, la Craiova, în incinta Teatrului Naţional „Marin Sorescu”. Iuliana Tudor, prezentatoarea evenimentului, ne aduce în case o frântură din emoţia şi bucuria participanţilor, glasuri consacrate, dar şi voci tinere, încă necunoscute publicului larg.

Cea de-a XIX-a ediţie a festivalului şi-a închis porţile pe 1 iunie, într-o atmosferă caldă şi emoţionantă, cu sala plină ochi, aşa cum îi stă bine unui festival de renume. Spectatorii s-au arătat însetaţi de muzică, sorbind fiecare sunet al celor două orchestre prezente – cea a Ansamblului „Maria Tănase“ şi Orchestra „Lăutarii“ din Chişinău. Preşedintele juriului, Tudor Gheorghe, a urcat pe scena teatrului craiovean alături de moderatoarea TVR 1, prezentând-o ca pe „fiica lui” (tatăl Iulianei Tudor numindu-se Tudor Gheorghe, fără legătură cu interpretul). „Am fost foarte onorată de faptul că maestrul Tudor Gheorghe m-a însoţit pe scenă, fiind cunoscut faptul că ani de-a rândul, festivalul «Maria Tănase» a fost prezentat de dumnealui”, declară Iuliana.

În finalul galei, preşedintele juriului a declarat că anul acesta misiunea celor care au pus note nu a fost deloc uşoară, jurizarea durând multe ore. „Au fost copii excepţionali, pentru juriu a fost o misiune dificilă. În această seară am ales puritatea“, a spus maestrul Tudor Gheorghe. Vlăduţa Lupău, o tânără de numai 16 ani, din Sălaj, a fost cea care a impresionat cel mai puternic juriul, prin vocea caldă, port şi atitudine. Ea a venit însoţită de mama sa, dar şi de cea care o îndrumă în cariera pe care abia a început-o, Cornelia Neaga.

Alţi interpreţi pe care îi vom vedea sâmbătă, la TVR 1, în cadrul Galei Laureaţilor Festivalului „Maria Tănase”, sunt Matilda Pascal Cojocăriţa, Floarea Calotă, Gheorghe Roşoga, Angelica Stoican, Tiberiu Ceia, Petrică Mîţu Stoian, Cornelia şi Lupu Rednic, dar şi laureata de anul trecut a festivalului, Adriana Bucevschi.

Bucuresti, 15.06.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *