free download 78 travel guides written by experts

Festivalul „Luna Plina” a ajuns la editia a patra

Cea de-a 4-a ediție Festivalului de Film Fantastic „Lună Plină” va avea loc în perioada 14-16 august la Biertan, în Transilvania.

Vreme de un weekend, fanii cinema-ului de gen și nu numai vor avea parte de proiecții în aer liber, petreceri, cântări, plus o nouă ediție a deja consacratelor Jocuri ale groazei, toate acompania de de-acum tradiționalul târg cu produse specific locale.

Anul acesta, ostilitățile sunt deschise de filmul franțuzesc „Horsehead”, de Romain Basset, premiat pentru regie la Fantasporto 2015, și cu Catriona MacColl, Murray Head și Philippe Nahon în distribuție.

O altă premieră românească, tot în exclusivitate la Biertan, este deranjantul thriller belgian „Cub”, de Jonas Govaerts, premiat pentru regie la Sitges 2014 și lansat în celebra secțiune „Midnight Madness” de la Toronto.

Highlight-ul acestei ediții se anunța a fi „The Night of the Creature Features”, un maraton sanglant care salută trei clasice incontestabile dar de factură diferită, a căror trăsătură comună ar fi faptul că vor ține spectatorii, o vreme, departe de apă. În ordinea numerelor de pe tricou: „Jaws”/„Fălci” (1975, regia Steven Spielberg), proiecție aniversară la 40 de ani de la premieră, într-o versiune restaurată digital; „Piranha” (1978, regia Joe Dante), practic un omagiu satiric adus anteriorului; și „Alligator” (1980, Lewis Teague), proiecție aniversară la 35 de ani de la premieră.

Restul selecției și celelalte evenimente speciale vor fi anunțate marți, 4 august. Toate detaliile despre transport și cazare se găsesc pe site: www.lunaplinafestival.ro.

Abonamente: https://www.biletmaster.ro/ron/PlaceInfo/1805666/Full-Moon-Festival.

Festivalul de Film Horror și Fantastic „Lună Plină” este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Transilvania Film.

Cu sprijinul: Centrului Național al Cinematografiei, Primăriei Biertan.

Sponsor: Silva

Parteneri tradiționali: Pepsi, Biletmaster

Parteneri media: Zile și Nopți, Radio Romania Cluj, Supersound, Liternet. ro Monitorul de Mediaș, Mesagerul de Sibiu, Aarc.ro, CinemaRx, Cinefan, Film reporter, Cinemagia, Blog de cinema,

Monitoring partner: Mediafax Monitorizare

Bucuresti, 31.07.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *