free download 78 travel guides written by experts

Festivalul International “Vara Magica” – Concert 17 august 2015

Filarmonica Luni, 17 august 2015, ora 19:00, Sala Mare a Ateneului Român

Romanian Sinfonietta Orchestra
Dirijor: Horia Andreescu
Solist: Daniel Goiți – pian

Enescu – Rapsodia op.11 nr. 2 , în Re major
Ceaikovski – Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră, op. 23
Dvorak – Simfonia nr. 8 , în sol major, op 88

Cea mai tânără orchestră a Festivalului Vară Magică, Romanian Sinfonietta Orchestra a debutat în urmă cu 5 ani, în 2010, în cadrul Festivalului International „Enescu și muzica lumii", de la Sinaia.

Pe scena Ateneului Român, Romanian Sinfonietta Orchestra a debutat chiar în cadrul Festivalului Vară Magică, ediția din 2012, cucerind publicul bucureștean prin tinerețea lor, în același timp însă prin maturitatea interpretării. Orchestra este alcătuită din tineri muzicieni cu vârste cuprinse între 15 şi 21 ani, selectați la nivel național și pregătiți de maestrul Horia Andreescu.

Cu doar două zile înainte de ziua de naștere a marelui George Enescu, vom avea ocazia să ascultăm, în interpretarea tinerilor muzicieni, Rapsodia op.11 nr. 2, în Re major, împreună cu Concertul nr 1 pentru pian și orchestră, op 23 de Ceaikovski și Simfonia nr. 8 , în sol major, op 88, a lui Dvorak.

Acest concert are loc luni și nu miercuri, așa cum suntem obișnuiți, pentru că două zile mai târziu Romanian Sinfonietta Orchestra vor susține un concert la Konzerthaus Berlin, în cadrul Festivalului „Young Euroclassics", cu același program. Este pentru prima dată în istoria festivalului când o țară este invitată să susțină un concert în al doilea an consecutiv!

Bucuresti, 10.08.2015

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *