free download 78 travel guides written by experts

Festivalul International de Folclor – editia a III-a

Centrul de Conservare si Valorificare a Traditiei si Creatiei Populare al Municipiului Bucuresti va invita marti, 16 iunie, ora 12.00 la Caru cu Bere (Str. Stavropoleos nr. 5) la conferinta de presa ce va marca debutul celei de-a III-a editii a Festivalului International de Folclor “Muzici si Traditii in Cismigiu”.

La conferinta vor participa Claudia Virlan – Director Festival, Irina Bologa – Sef Serviciu Directia Cultura, Cornel Todea – Regizor, Aura Corbeanu – Consultant artistic, Elise Stan – realizator emisiuni tv si Floarea Calota (artist).

Evenimentul se va desfasura in perioada 19-21 iunie in parcul Cismigiu si va cuprinde momente de dans si cantece din diverse zone ale Romaniei si din sfera internationala, un targ de mestesugari, cinematograf in aer liber si o zona gastronomica, cu preparate traditionale romanesti.

Noutatea adusa anul acesta de organizatori o constituie participarea mai multor ansambluri internationale din Mexic, Marea Britanie, Cehia, Turcia, Republica Moldova si Congo ce vor incanta bucurestenii in cele 3 zile de festival.

“Promovarea valorilor culturii si traditiei romanesti reprezinta o responsabilitate pentru noi toti. Ocrotirea patrimoniului cultural ar trebui sa fie perceputa ca o garantie a afirmarii poporului roman in contextul contemporan actual. Va asteptam cu drag in parcul Cismigiu cu momente incantatoare din folclorul romanesc si international”, declara Claudia Virlan, Directorul Centrului de Conservare si Valorificare a Traditiei si Creatiei Populare al Municipiului Bucuresti. Evenimentul va debuta vineri, 19 iunie, ora 15.00 cu o parada a participantilor in costume populare pe traseul Piata Amzei – Calea Victoriei – Cercul Militar – Bdul. Regina Elisabeta – Gradina Cismigiu.

Deschiderea oficiala a evenimentului va avea loc vineri, 19 iunie, ora 20.00, in Parcul Cismigiu, la scena mare amplasata in zona Aleea Trandafirilor (in spatele terasei Monte Carlo).

Organizator: Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul de Conservare si Valorificare a Traditiei si Creatiei Populare al Municipiului Bucuresti si Directia Cultura
Parteneri media: Radio Romania Cultural, Ziua, 24 FUN, Revista VIP, Jurnalul National, Bucataria de azi,  Femeia de Azi, Observator Cultural, PR Wave, Acasa.ro, Port.ro, Prichindelulmeu.ro
Parteneri: Auto Cobalcescu, Inga Media, RATB, METROREX
Cu sprijinul: Caru cu Bere, Cocor Channel

Bucuresti, 11.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *