free download 78 travel guides written by experts

Festivalul George Enescu are loc la Sala Radio

Radio Romania, in calitate de coproducator traditional al Festivalului International „George Enescu”, va gazdui la Sala Radio o parte din concertele incluse in programul acestuia.

Ca si la editiile anterioare, Radio Romania, prin posturile Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical, va inregistra si va difuza in direct majoritatea concertelor din cadrul Festivalului, pe care le va retransmite catre Uniunea Europeana de Radio. Toate concertele de la ora 19.00 vor fi difuzate in direct de cele doua posturi de radio. Astfel, melomanii din intreaga tara vor putea participa, in timp real, la principalele concerte ale festivalului.

In calitate de coproducator al evenimentului, dar si de promotor al muzicii de calitate, radioul public este prezent in cadrul festivalului si prin concertele sustinute de Orchestrele si Corurile Radio.

De asemenea, Radio Romania va inregistra integral Concursul International "George Enescu”, a carui gala este anuntata in data de 11 septembrie la Sala Radio.

Festivalul International „George Enescu” a fost infiintat in 1958 pentru a omagia viata si creatia marelui compozitor roman al carui nume il poarta. De-a lungul timpului, Festivalul a atras unele dintre cele mai mari nume ale vietii muzicale internationale printre care Yehudi Menuhin, David Oistrach, Herbert von Karajan, Joshua Bell, Zubin Mehta, Martha Argerich si Nigel Kennedy.

Festivalul, ajuns la cea de-a XX-a editie, va avea loc intre 1 si 25 septembrie, in Bucuresti, Cluj-Napoca, Sibiu si Timisoara.

Festivalul International "George Enescu" este coordonat de Artexim, societate din subordinea Ministerului Culturii si Patrimoniului National, sub directia lui Mihai Constantinescu. Presedinte si director artistic al evenimentului este Ioan Holender. Coproducatori: Radio Romania, Televiziunea Romana, Guvernul Romaniei, Primaria Municipiului Bucuresti si Institutul Cultural Roman.

Programul concertelor sustinute de Orchestrele si Corurile Radio in cadrul Festivalului International „George Enescu”:

Luni, 12 septembrie 2011, ora 19.30
Sala Mare a Palatului
Seria „Mari Orchestre ale lumii”
The Mariinsky Theatre Symphony Orchestra
Corul Academic Radio
Dirijor: Valery Gergiev

Joi, 15 septembrie 2011, ora 19.30

Sala Mare a Palatului
Seria „Mari Orchestre ale lumii”
Orchestra Nationala Radio
Dirijor: Stefan Asbury

Vineri, 16 septembrie 2011, ora 19.00

Sala „Mihail Jora” a Societatii Romane de Radiodifuziune
Seria „World Music”
Corul de Copii Radio
Corul National de Camera Madrigal
Dirijor: Voicu Popescu

Bucuresti, 25.01.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *