Shadow

Festival britanic caritabil în Dumbrava Vlăsiei, în prezența Excelenței Sale Andrew Noble, Ambasadorul Marii Britanii la București

Dumbrava Vlăsiei devine locul unui adevărat festival britanic în aer liber care marchează sfârșitul verii. Pe 8 septembrie, între orele 17:30 și 21:30, Fundația Light Into Europe aduce în Dumbrava Vlăsiei o tradiție foarte populară în Marea Britanie, cunoscută drept „village fête”, o întâlnire a comunităților locale care se bucură de activități recreative și care totodată fac donații pentru diverse cauze. La evenimentul din Dumbrava Vlăsiei va participa și Excelența Sa Andrew Noble, Ambasadorul Marii Britanii la București, acesta fiind și primul eveniment public la care ia parte de la numirea în funcție.

Astfel, sâmbătă, pe 8 septembrie, sunt așteptați în Dumbrava Vlăsiei toți cei care vor să se bucure de o după-amiază plăcută, departe de agitația orașului, înconjurați de natură. Fie că vin cu prietenii sau cu familia, doritorii sunt invitați pe aleile și iarba verde din Dumbravă, se vor delecta la tarabele cu produse alimentare și legume, se vor amuza cu diverse jocuri pentru copii și nu numai, vor avea la dispoziție tarabe de cărți și diverse obiecte decorative, pictură pe față, licitații și vor fi întâmpinați cu grătar, coșuri cu mâncare sănătoasă, precum și vin, bere și înghețată.

Festival britanic caritabil in Dumbrava Vlasiei 8130

Partenerii acestui eveniment sunt Megaimage, Borsec, Domeniile Blaga, Angst, Intercontinental, Ursus, Hochland, Cooperativa de imagini, Hotel Caro, DPD, Policolor, Wayra Astrae.

Nu vor lipsi nici cățeii, mai ales că evenimentul are și un scop caritabil: toate veniturile vor merge în sprijinul noului proiect Light Into Europe de susținere a persoanelor nevăzătoare prin câini ghizi.

Biletele de acces la eveniment costă 100 de lei pentru adulți și 50 de lei pentru copiii de peste 10 ani. În prețul biletului intră consumația – food & drinks – precum și accesul la toate activitățile incluse în program. Biletele sunt disponibile prin e-mail la adresa villagefete@lightintoeurope.org, se pot comanda la numărul de telefon 0744.541.774 sau direct de la Centrul de Resurse Light Into Europe din Strada Clăbucet 35, București.

Fundația Light Into Europe este o asociație caritabilă înființată în 1986 care are drept cauză sprijinirea copiilor cu deficiențe de auz și vedere în Europa de Est, cu scopul de a le dezvolta abilitățile, de a crea oportunități pentru ei astfel încât să se integreze ca adulți responsabili în societate.

In ultimii 15 ani, eforturile fundației s-au îndreptat exclusiv spre dezvoltarea de servicii de bază pentru copiii și tinerii din România, afectați de lipsa vederii sau a auzului, pentru acces la educație și o viață de calitate.

Unul din proiectele inovatoare în România a fost primul program de câini ghizi pentru nevăzători din Romania, dar și primul curs de formare în limbaj mimico-gestual în Romania pentru părinți si profesorii de sprijin. Începând cu anul 2006, Fundația a inițiat Programul de Educație Creativă, în care anual sunt direct implicați peste 200 de elevi surzi din școlile din București în activități săptămânale. În cadrul lui sunt incluse ateliere creative de craft, desen, croitorie, gătit și catering, cu scopul principal de a le dezvolta abilitățile de bază: încrederea de sine, capacitatea de a comunica, abilitățile sociale, precum si competențele curiculare în vederea îmbunătățirii șanselor de incluziune socială și pregatire pentru piața muncii.

Programul de câini ghizi are acum deja 50 de câini, din care 20 sunt deja cu beneficiari nevăzători din București și din țară.

De la înființare și până acum, fundatia a susținut și a îmbunătățit calitatea vieții a peste 4000 de beneficiari direcți, copii surzi sau nevăzători și a familiilor acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *