free download 78 travel guides written by experts

Femeie alba pe bicicleta verde

Monique Roffey
Editura Litera

Mutarea intr-un loc nou, complet diferit, pentru ca asa este mai bine sau doreste sotul: iata o situatie intalnita in viata multor persoane de-a lungul timpului. Atunci cand o persoana nu este complet de acord cu ideea, nu isi doreste mutarea din tot sufletul, s-ar putea ca influenta sa se vada in timp. Cu siguranta insa va fi pastrat un simbol, ceva care sa aminteasca de "vechea lume", iar pentru Sabine, personajul feminin principal al romanului bicicleta verde simbolizeaza exact aceasta conexiune cu viata anterioara.

Titlul romanului sugereaza buna parte din esenta. Nu intamplator apare precizata culoarea femeii: alba. Intr-adevar, Sabine ajunge intr-o lume unde lucrurile se schimba, unde sunt persoane de culoare. Sabine si George Harwood se muta din Anglia in Trinidad la mijlocul anilor ’50 – o perioada de schimbari importante. Ceea ce parea a fi o mutare isteata, se dovedeste insa a fi un pas care aduce multe complicatii. Cei doi soti se schimba si legatura dintre ei se pierde. Fiecare cauta in exterior ceea ce nu avea in familie.

George este cucerit de insula si de ce gaseste aici. Sabine se simte izolata. Ea isi iubeste insa sotul si ramane aici. Ani la rand insa, fiecare mergand pe drumuri relativ diferite si fara a fi atenti la partener, secretele isi fac loc in viata celor doi. Va fi oare prea tarziu pentru George sa salveze familia atunci cand isi da seama ce se intampla? Monique Roffey creeaza un roman despre dragoste, devotament, sexualitate feminina, cautari si lumi diferite, despre adaptarea la nou si legaturile in cuplu.

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *