free download 78 travel guides written by experts

Femeia din cabina 10

Ruth Ware
Editura Trei

Lo Blacklock se trezește când pisica îi dădea cu laba peste față. E întuneric.

E cineva în casă.

Lo se sperie. Dar deschide ușa dormitorului.

Acolo îl vede pe atacator. Își dă seama doar că e un bărbat, că are fața acoperită și că poartă mănuși de latex.

Telefonul ei este în geantă. Geanta nu se află în dormitor.

femeia din cabina 10

Atacatorul o lovește și o închide în cameră.

După o asemenea experiență neplăcută, Laura trebuie să se replieze rapid, să își revină pentru că acum se pare că e șansa ei.

Șefa sa fusese invitată în calitate de jurnalist pe vasul de croazieră Aurora Borealis cu ocazia primei călătorii oficiale a vasului. Câțiva oameni importanți urmau să participe la acest voiaj inaugural. Întrucât șefa ei nu a putut merge, i-a pasat invitația Laurei.

Un material deosebit despre croazieră, despre unii dintre participanți: iată ceva ce ar putea-o propulsa în carieră – consideră Lo.

Sosirea pe vas este plăcută. Aurora Borealis este impresionant. Lo nu rezistă tentației de a bea. Destul de mult. Poate prea mult.

Își dă seama că îi lipsește un rimel – așa că decide să bată la ușa cabinei cu numărul 10. O femeie îi deschide și îi oferă rimelul ei.

În acea noapte, Lo își dă seama că vede cum o persoană este aruncată peste bord.

Iar în cabina 10 nu e nimeni. Și nici nu a fost, i se spune. Cum toți invitații și întreg personalul sunt prezenți, se poate să fi fost totul doar în imaginația Laurei?

Lo se încăpățânează să afle ce s-a întâmplat în ciuda amenințărilor pe care le primește.

Cum se va sfârși totul?

Ruth Ware creează personaje interesante și o acțiune palpitantă. Ritmul ascendent, dialogurile și tehnica prin care oferă articole din media care sugerează un anume final fac ca romanul să se citească pe nerăsuflate.

Ce este deosebit și plăcut la acest roman este că ai impresia permanent că te uiți la un film și nu că, de fapt, citești o carte. De altfel, Femeia din cabina 10 a devenit bestseller Sunday Times și New York Times, iar drepturile de ecranizare au fost achiziționate de CBS Films.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *