free download 78 travel guides written by experts

Femei care iubesc prea mult

Femei care iubesc prea multDe ce ne indragostim mereu de barbati nepotriviti
Robin Norwood
Editura Litera

Robin Norwood este un psihoterapeut specializat in cuplu si familie, iar cartea adusa in Romania de Editura Litera a fost publicata in peste trei milioane de exemplare in lume. Un volum bine scris, cu multe exemple, o carte de citit si de recomandat sau facut cadou prietenelor (da, se adreseaza in buna masura femeilor, desi exista si barbati care iubesc prea mult). Afland care sunt caracteristicile unei persoane care iubeste prea mult si invatand sa nu mai faceti parte din aceasta categorie, veti putea avea mai multa incredere in sine, veti fi o femeie sanatoasa si veti putea avea relatii sanatoase.

Am gasit multe informatii si citate relevante in aceasta carte, astfel ca o sa o las sa se prezinte ea insasi:

“In ciuda suferintei si a nemultumirii, iubirea excesiva este pentru multe femei o experienta atata de obisnuita, incat sunt aproape convinse ca asa ar trebui sa fie relatiile intime.” (p 13)

“In aceasta carte vom arunca o privire atenta asupra motivelor atat de multe femei, cautand pe cineva care sa le iubeasca, par sa-si gaseasca, inevitabil, doar parteneri dificili, incapabili de iubire. Si vom analiza din ce motiv, dupa ce ne dam seama ca o relatie nu este pe masura nevoilor noastre, intampinam totusi mari dificultati in a-i pune capat. Vom vedea ca dragostea se transforma in iubire excesiva atunci cand, desi partenerul este nepotrivit, nepasator sau indisponibil, nu putem totusi renunta la el – ba chiar il dorim si avem nevoie de el mai mult ca oricand. In cele din urma vom intelege cum se transforma dorinta noastra de iubire, si iubirea insasi, in dependenta.” (p 14)

Autoarea spune ca aceasta carte este una care nu va fi usor de citit pentru multe persoane, tocmai pentru ca se vor recunoaste in anumite situatii si exemple desi, poate, nu le-ar conveni. Nu este usor sa infrunti realitatea. Cu toate acestea, Robin Norwood isi doreste ca “Femei care iubesc prea mult. De ce ne indragostim mereu de barbati nepotriviti” sa ajute femeile care iubesc prea mult “sa constientizeze realitatea propriei situatii” si “sa inceapa sa o schimbe, scapand de obsesia fata de un barbat si indreptandu-si atentia spre propria recuperare si spre propria viata.” (p 17)

Nu exista metode rapide pentru a scapa de o iubire excesiva, insa constientizand problema si dorind sa o rezolve, incet dar sigur, femeile care iubesc prea mult se pot vindeca si pot avea o viata mai frumoasa. Numeroasele exemple oferite va vor ajuta sa intelegeti problema si sa descoperiti cum puteti gasi solutiile potrivite.

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *