free download 78 travel guides written by experts

„Felii” de Lia Bugnar – mai putin decat bucati si mai mult decat firimituri la Teatrul

National Radiofonic

Teatrul National Radiofonic va invita luni, 24 ianuarie 2011, de la ora 11.00, la Clubul Ramada-Majestic din Bucuresti, unde va avea loc auditia cu public a premierei „Felii” de Lia Bugnar, cu Ofelia Popii in toate rolurile. Este un spectacol in regia lui Gavriil Pinte, realizat si prezentat in cadrul proiectului Dramaturgi romani contemporani – program complex de promovare si aprofundare a dramaturgiei nationale contemporane, coordonat de Magda Dutu.

Varianta radiofonica propusa de Gavriil Pinte are la baza textul Liei Bugnar si va fi difuzata in premiera joi, 27 ianuarie 2011, de la ora 19.00, la Radio Romania Cultural. Este o productie a Teatrului National Radiofonic realizata in parteneriat cu Teatrul National „Radu Stanca” din Sibiu.

„Felii” e o inlantuire de povesti, o intersectare de destine care graviteaza in jurul unui barbat, cu a carui moarte incepe piesa. „Felii”, adica mai putin decat bucati si mai mult decat firimituri” – isi descrie Lia Bugnar piesa.

Spectacolul radiofonic gandit de Gavriil Pinte, propune o alta cheie in care se poate citi si recepta textul Liei Bugnar; un univers sonor astfel construit incat sa puna in evidenta calitatile interpretative deosebite ale Ofeliei Popii, pe de o parte si sa stimuleze, pe de alta parte, imaginatia fiecarui ascultator, in incercarea sa de a detecta tipologiile feminine prezentate.

Premiera spectacolului „Felii” a avut loc in cadrul Festivalului de Teatru de la Sibiu in septembrie 2010, sub forma unui spectacol-lectura cu Ofelia Popii in toate rolurile. La scurta vreme, Teatrul National „Radu Stanca” din Sibiu, prezenta in premiera, aceasta productie, cu Ofelia Popii interpretand sapte personaje diferite – sapte femei al caror destin isi schimba traiectoria odata cu moartea unui barbat. Un spectacol de tip one woman show, in care Ofelia Popii – castigatoarea premiului UNITER 2007 pentru cea mai buna actrita in rolul principal, pentru creatia Mefisto din mega-productia „Faust” – poate fi urmarita in sapte ipostaze diferite; sapte tipologii feminine conturate de fasii de viata. Felii sau portiuni din viata, sentimentele si trairile a sapte femei, intr-un spectacol emotionant scris si regizat de Lia Bugnar.

Echipa de realizatori ai spectacolului radiofonic „Felii” de Lia Bugnar:

Gavriil Pinte – adaptarea radiofonica si regia artistica
Mirela Georgescu – ing. regizor tehnic
Patricia Prundea – regizor muzical
Milica Creiniceanu – regior de studio
Magda Dutu – redactor si coordonator de proiect

Bucuresti, 21.01.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *