metalshow

Federatia Romana de Triatlon lanseaza programul de pregatire pentru viitorii campioni ai Romaniei

Federaţia Română de Triatlon (FRTRI) împreună cu „La Fântâna” lansează „Start Campioni la Triatlon” – programul național de selecţie şi pregătire pentru performanţă a copiilor de 8 -12 ani.

Prin acest program, FRTRI îşi propune să contribuie semnificativ la dezvoltarea triatlonului în România şi să asigure continuitatea pregătirii de performanţă, de la o generaţie la alta, cu îmbunătăţirea rezultatelor obţinute pe plan naţional şi internaţional. „Start Campioni la Triatlon” va derula etape de selecţie şi pregătire pentru copiii cu vârsta 8 – 12 ani la nivel naţional, București fiind primul oraș în care programul va fi demarat. Alte oraşe vor fi integrate în etape ulterioare.
Pe termen mediu şi lung, FRTRI îşi propune să susţină întreaga infrastructură necesară evoluţiei triatlonului în România. Federaţia urmăreşte creşterea numărului de antrenori, susţinerea secţiilor şi cluburilor acuale de triatlon, înfiinţarea de noi cluburi sportive şi a secţiilor de triatlon în cluburile existente, şi preluarea sub administrare a unei baze materiale care să devină centrul naţional de pregătire.

Adrian Nanulescu – Preşedinte FRTRI: „Triatlonul are puterea de a îi forma cu adevărat pe copii şi este una dintre cele mai bune opţiuni sportive pentru o dezvoltare armoniosă. „Start Campioni la Triatlon” își propune să crească viitorii campioni care să reprezinte România și să le ofere acestora recunoaştere şi satisfacţii sportive la cel mai înalt nivel. Cred cu tărie că acest sport construieşte caractere puternice şi îi pregăteşte pe cei care îl practică pentru provocările ce li se deschid în viaţă. De aceea investim pasiune, determinare şi resurse pentru dezvoltarea triatlonului în România”.

În 2014, Federaţia Română de Triatlon este prezentă în peste 20 de concursuri şi implică peste 1.000 de atleţi, după ce, în urmă cu 5 ani, sportivii români aveau acces la doar 7 astfel de competiţii.

Prima etapă a programului „Start Campioni la Triatlon” începe din 1 noiembrie, la Bucureşti. Selecţia pentru probele de înot vor avea loc la bazinul „Lia Manoliu” în zilele de luni, miercuri, vineri şi sâmbătă, între orele 07:00-08:00 şi în zilele de marţi şi joi, între orele 14:00-15:00.

Selecþia pentru probele ciclism ºi alergare vor avea loc la Stadionul „Arena Naþionalã”, pe pista de alergare în zilele de marþi ºi joi, între orele 07:00-08:00 ºi în zilele de luni, miercuri, vineri ºi sâmbãtã, între orele 14:00-15:00.

Federaţia Română de Triatlon desfăşoară programul „Start Campioni la Triatlon” fiind încurajat de ETU (European Triathlon Union), Ministerului Tineretului şi Sportului, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, cu sprijinul sponsorilor „La Fântâna” (sponsor principal), Felt (Sponsor Tehnic) şi cu susţinerea Free Communication, partener de comunicare.

Bucuresti, 03.11.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *