metalshow

Fecioara din piatra

Barry Unsworth
Editura Leda

Un roman cu actiune care se desfasoara pe mai multe planuri ce se imbina foarte bine in completarea unei povesti fascinante despre o statuie din piatra a Fecioarei.

Simon Raikes – un expert englez – este chemat sa restaureze statuia din Venetia cazuta prada erodarii. Fascinat de statuia misterioasa, frumoasa si care emana erotism restauratorul doreste sa ii afle trecutul. Intreprinde o serie ce cercetari, isi implica si prietenii si incet-incet reuseste sa ii afle povestea. Actiunea evolueaza treptat pe masura ce una dintre urmasele familei legate de aceasta statuie devine foarte apropiata lui, iar finalul este unul poate mai putin asteptat de majoritatea cititorilor. O statuie asadar provocatoare, cu impact asupra tuturor celor care au "avut de-a face" cu ea de-a lungul timpului – de la prostituata ce a servit drept model si sculptor si pana la restaurator si calugarii pentru care a fost cioplita. Fecioara din piatra  – lucrare aparuta in conditii grafice speciale: hartie de calitate si o coperta aparte impreuna cu o supracoperta – este un roman in stilul cunoscut al lui Barry Unsworth (autor nascut in 1930 si care scrie si in prezent – cel mai recent roman fiind The Ruby in her Navel din 2006) in care trecutul se imbina cu prezentul si fantasticul cu realul.

Tradari, o crima, arta, provocari, feminitate, memorii, scrisoare pentru dobandire indulgenta si multe altele intr-un roman modern.

Daca ati citit lucrarea prezentata de noi va invitam sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana@prwave.ro si poate aparea pe site. {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *