creative night talks

Fata cu Vioara de Cristal continuă recitalurile surpriză din țară în Săptămâna Patimilor pentru medici și copii

Raluca Răducanu, cunoscută ca Fata cu Vioara de Cristal și actuală concurentă Românii au Talent, continuă la nivel național inițiativa de a dărui ritmuri de vals medicilor și pacienților din spitale, dar și copiilor din cămine. Două video-uri de pe pagina oficială de Facebook Fata cu Vioara însumează 200.000 de vizualizări în numai 2 zile, românii privind momentele într-un număr impresionant în Săptămâna Patimilor.

Acesta este al doilea an de când Raluca s-a implicat în proiect și promite că va susține recitaluri la vioară pentru copii, anual, în Săptămâna Patimilor, indiferent de context.

Pentru câteva momente, personalul medical de la spitalul de copii Doctor Victor Gomoiu, maternitatea Polizu sau de la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului “Alessandrescu-Rusescu” și copiii din cămine s-au bucurat de un recital emoționant la vioară desfășurat în incintele instituțiilor. Turneul va continua până în Vinerea Mare, iar în următoarele zile, Fata cu Vioara va concerta la Pitești.

Fata cu Vioara_tur national medici si copii_Saptamana Patimilor

“Obiectivul meu este să le aduc bucurie oamenilor atunci când mă ascultă cântând la vioară. Și ce satisfacție mai mare să am decât aceea că le bucur sufletele, de multe ori în suferință, chiar și pentru câteva minute, mai ales în prag de Sărbători. Muzica vindecă, așa că sunt pregătită să aduc o rază de speranță oamenilor din spitalele și instituțiile din linia I, căminelor de copii și azilelor de bătrâni”, a declarat Fata cu Vioara. „Bineînțeles că mă voi adapta noilor reglementări de siguranță, toate recitalurile se vor ține afară, în curțile instituțiilor”, a adăugat Raluca.

Raluca Răducanu este absolventă a Universității Naționale de Muzică din București, fostă concurentă X Factor și Eurovision, solistă și instrumentistă în trupa The Jacks. Totodată, artista este membră a ONG-ului „Taxiul cu Bomboane”, asociație non-profit care aprovizionează cu donații cămine de copii, spitale și aziluri de bătrâni. Asociația Taxiul cu Bomboane a ales să se implice în aceste momente grele ale pandemiei și a dăruit copiilor de la articole de la igienă sanitară pâna la tablete și laptopuri pentru a sprijini învățământul online.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *