free download 78 travel guides written by experts

Fascinatia roadster: BMW Z4 cucereste renumitul premiu de design IDEA

Stilul formal exact şi proporţiile autentice au impresionat juriul.

Noul BMW Z4 a atras atenţia asupra sa nu doar pe şosele, ci şi în rândul experţilor internaţionali în design. Modelul a fost recompensat cu International Design Excellence Award (IDEA/ Premiul Internaţional de Excelenţă în Design) 2009 în SUA. Distincţia estre oferită anual de către Societatea Designerilor Industriali din America (IDSA), cu sediul la Duelles, în statul Virginia. BMW Z4 a primit premiul al treilea şi continuă povestea de succes a automobilelor BMW Group în cadrul acestei competiţii. Începând din 2000, nouă produse ale mărcilor BMW, MINI şi BMW Motorrad au fost apreciate pentru designul lor remarcabil.

Noul BMW Z4 a impresionat juriul printr-un designul ca expresia pură a plăcerii. Cu capota prelungită, ampatamentul mărit, ecartamentul amplu şi consolele scurte, automobilul respectă proporţiile clasice ale unui roadste, interpretate într-o manieră modernă ce poartă amprenta mărcii germane. Designul sofisticat al suprafeţelor oferă modelului BMW Z4 o eleganţă unică. Apariţia sa este aceea a unui automobil sculptat sub forma unei singure entităţi. Un alt element definitoriu este poziţia joasă a locurilor, apropiată de axul spate care are un impact definitoriu asupra experienţei de condus.

Pentru prima dată, un model BMW Roadster este echipat cu un hard top retractabil. Acoperişul cu două secţiuni, cu construcţie uşoară din aluminiu, contribuie de asemenea la designul armonios al modelului BMW Z4. Când este închis, hard topul conferă o linie cursivă a acoperişului, asemănătoare cu cea a unui coupé. Când este deschis, hard topul este integrat discret şi armonios în spatele plat.

Aceasta este cea de-a treia distincţie importantă pe care noul BMW Z4 o primeşte pentru design în mai puţi de un an de la lansare. Alături de “red dot 2009”, modelul a fost distins şi cu “Eyes On for Design”, decernat în timpul ediţiei 2009 a Salonului Internaţional Auto din America de Nord (NAIAS), Detroit.

Succesul modelului BMW Z4 la ediţia 2009 a International Design Excellent Awards (IDEA – Premiul Internaţional de Excelenţă în Design) contribuie la prestaţia remarcabilă pe care BMW Group a avut-o în anii anteriori ai acestei competiţii. Trei produse ale BMW Group au primit medalia de aur: modelele de motociclete BMW K 1200 LT în 2000 şi BMW R 1200 GS (2004) şi automobilul MINI Cooper S (2003). Argintul a fost obţinut de BMW X5 (2000) şi de MINI Cabriolet (2005), iar bronzul a revenit motocicletei BMW F 650 CS (2003). În acelaşi timp, BMW Seria 3 Cabriolet şi modelul de motocicletă BMW F 8090 GS s-au numărat printre finalistele competiţiei de anul trecut.

În acest an, juriul internaţional al International Design Excellence Awards (Premiul Internaţional de Excelenţă în Design) a oferit premii la 17 categorii. Pe lângă produsele din domeniile transporturilor, al echipamentelor de birou, comunicaţiilor, întreţinerii casei şi electronicelor, s-au acordat distincţii şi pentru proiectele de cercetare în design şi pentru inovaţiile în domeniul tehnologiei mediului. Ceremonia oficială de decernare a premiilor va avea loc la 26 septembrie 2009, după conferinţa internaţională anuală de design pe care IDSA o organizează la Miami.

Bucuresti, 31.07.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *