free download 78 travel guides written by experts

Fascinatia exercitata de operele lui Luchian indeamna cumparatorii sa achizitioneze lucrarile sale

in prag de Sarbatori

După ce Ulcica cu garoafe, semnată Ștefan Luchian a fost adjudecată în cadrul licitației organizate de de Casa de licitații și Galeria de artă AraArt în data de 3 decembrie la Casa Capșa pentru suma de 37.000 de euro, celelalte două lucrări scoase la licitație ale marelui artist au fost vândute în regim de galerie la numai câteva zile de la licitație.

Fascinația pentru operele lui Luchian îi îndeamnă pe iubitorii de artă să achiziționeze picturile sale fie pentru bucuria personală, fie ca un cadou de elită pentru cei dragi.

După cum bine știm, Luchian a fost în egală măsură pictorul unor compoziţii, peisagist, portretist şi genial interpret al naturilor statice cu flori. Înaintea sa, Nicolae Grigorescu a arătat mai puțin interes unui atare subiect. Ștefan Luchian este, însă, artistul care preia tematica florilor și o dezvoltă la un înalt nivel, transformând-o într-un gen de sine stătător în pictura românească. Nu-i de mirare, așadar, că Ulcica cu garoafe a fost printre cele mai râvnite tablouri ale licitației AraArt.

Prospețima și bogăția cromatică pe care artistul le stăpânea atât de bine transpar și în lucrarea Merele, pastel pe hârtie lipită pe carton, vândută de Galeria de Artă AraArt pentru suma de 7.000 de euro, ulteror licitației.

Iar lirismul specific lucrărilor lui Luchian se face simțit în scena parcă vie în fața ochilor noștri a dantelăreselor care muncesc necontentit cu migală în tabloul omonim – Dantelăresele, un pastel pe carton subțire, vândut de Galeria de artă AraArt pentru suma de 3.600 de euro, tot ulterior licitației.

Lucrările şi detaliile tehnice pot fi studiate pe site-ul Galeriei de Artă şi Casei de Licitaţii AraArt, www.araart.ro.

Bucuresti, 12.12.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *