free download 78 travel guides written by experts

Fares – primul brand de produse naturale din Romania

În perioada Antichităţii, dacii au fost unii diintre cei mai mari specialişti în cunoaşterea, cultivarea şi folosirea plantelor medicinale. Această tradiţie era una dintre principalele ocupaţii ale dacilor în Sarmizegetusa – inimă sacră a regatului dacic, înconjurată de cetăţi istorice precum Cetatea de la Blidaru şi Cetatea de la Costeşti, loc în care astăzi se află Orăştie. Până în ziua de azi obiceiul cultivării plantelor medicinale s-a păstrat în inima României, la Orăştie, unde prima fabrică care prelucrează aceste plante sub formă de ceaiuri şi remedii naturale poartă acum denumirea de Laboratoarele Fares Biovital.

Fabrica Fares – între stricteţe şi complexitate

Laboratoarele Fares Biovital au la bază cultura de plante care este prelucrată sub formă de ceaiuri, siropuri sau uleiuri esenţiale. Fabrica dispune de uscătorie, extractoare, secţii şi maşini pentru condiţionarea şi tocarea plantelor și laboratoare de cercetare moderne.

O călătorie in Fabrica Fares porneşte de la procesul meticulos de culegere a plantelor de pe terenurile proprii de peste 200 de hectare, din care ulterior se prelucrează produsele Fares. După ce sunt culese, plantele sunt aşezate pe categorii şi aranjate cu sticteţe. Pentru a nu fi contaminate aromele, unele cu celelalte, ele sunt separate în funcţie de aroma puternică. De exemplu, menta este separată de celelalte plante, deoarece are un miros înţepător, iar dacă nu este stocată separat, data viitoare când vom bea ceai de tei s-ar putea să simţim şi gust de mentă.

Procesul de prelucrare îşi urmează cursul firesc, iar după ce plantele sunt selectate, are loc tocarea lor pentru obţinerea produselor naturale ale brandului. La capitolul alegerea plantelor care urmează să fie prelucrate, Fares este foarte strict, pentru a se asigura că produsele au o calitate superioară. Astfel, plantele sunt atent studiate, fiind oprite doar cele corespunzătoare standarelor înalte. În cadrul controlului calităţii, se verifică constant umiditatea produselor pentru a se asigura un proces corect de prelucrare a plantelor. Calitatea este garantată prin implementarea sistemului de management al calității ISO 9001:2008, a celui de siguranță alimentară HACCP și a sistemului GMP (fabricația produselor pe linii de medicamente pentru uz uman).

După tocare, plantele sunt atent amestecate si omogenizate. La finalul procesului de prelucrare stă arta decorativă, astfel produsele finale sunt frumos ambalete şi trimise la vânzare.

Fares – o gama largă de produse

Orientat către tradiţie, Fares se poate lăuda ca este un brand 100% românesc. Bazându-se pe noile descoperiri ştiinţifice, dar valorificând şi reţetele tradiţionale româneşti, compania produce remedii naturale având o calitate superioră.

Fares deţine o gamă largă de produse şi mixuri de plante, toate naturale, având in portofliu de 350 de produse, dintre care aproximativ 200 sunt produse naturale obţinute în Laboratoarele de cercetare Fares. Gama de produse cuprinde ceaiuri, antibiotice, siropuri medicinale, capsule, uleiuri esenţiale, tincturi şi unguente.

Fiind cel mai important producător de ceaiuri din România, Fares deţine un portofoliu complet de ceaiuri cuprinzând: ceaiuri bazate pe tradiţiile româneşti ale secolelor XIX, ceaiuri medicinale, ceaiurile funcţionale care tratează anumite afecţiuni, ceaiuri ecologice şi ceaiurile de băut cu diferite arome.

Fares – un popular brand românesc

În 2011, brandul Fares a reuseşit să transforme piaţa de ceaiuri într-una populară în rândul consumatorilor. Astfel, brandul ocupat locul 28 în Top „50 de mărci românesti puternice” realizat de revistă Biz și Unlock Market Research și prezentat în cadrul conferinței BrandRo.

Bucuresti, 18.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *