free download 78 travel guides written by experts

Fără recompense pentru MS Amlin Andretti în Monaco ePrix

Bucureşti/München. Pilotul oficial BMW António Félix da Costa (Portugalia) a ratat cea de-a doua clasare în puncte din acest sezon, după ce o penalizate primită după cursă l-a împiedicat să se bucure de bonificaţiile aferente locului al nouălea în Monaco ePrix – el a ocupat locul al 11-lea. Echipa MS Amlin Andretti nu a reuşit să puncteze nici cu coechipierul lui Félix da Costa’s, Robin Frijns (Olanda), care a ieşit din puncte în ultimul tur al cursei. El a ocupat poziţia a 12-a pe circuitul stradal din Monte Carlo.

Calificări

A fost o sesiune de calificări dificilă pentru cei doi piloţi MS Amlin Andretti. Din tandemul echipei, Robin Frijns a fost cel mai bine clasat, care a obţinut al 13-lea timp. António Félix da Costa nu a putut să urce mai sus de poziţia a 17-a. Olandezul a oprit cronometrul după 54,034 secunde, în timp ce lusitanul a parcurs circuitul monegasc în 54,631 secunde.

monaco-eprix
Cursă

Ambii piloţi au reuşit să progreseze faţă de locurile ocupate pe grila de start. Frijns şi-a folosit toată experienţa pentru a câştiga cinci locuri printr-o manevră executată pe exteriorul primului viraj, în timp ce Félix da Costa a urcat pe locul al 15-lea cu o tactică similară. Pilotul în vârstă de 25 de ani a recuperat încă două poziţii înainte de pit stop, ajungând pe poziţia a 13-a. În turul 22 al cursei, Qualcomm Safety Car BMW i8 a intrat în scenă după un incident pe circuit. Ambele monoposturi MS Amlin Andretti au intrat la standuri şi au revenit pe pistă pe locuri din puncte. Frijns era al optulea, iar Félix da Costa ajungea în Top 10. Steagul verde a fost fluturat la începutul turului 26, la jumătatea distanţei totale de 51 de tururi, iar gestiunea energiei devenea un factor important. Ambii piloţi şi-au păstrat locurile în puncte până când, în ultimul tur, Frijns s-a confruntat cu o problemă de generare a energiei, ceea ce i-a permis lui Félix da Costa să urce pe locul al nouălea. În final, pilotul olandez a coborât până pe poziţia a 12-a. Cu toate acestea, analiza de după cursă a arătat că plecarea lui Félix da Costa nu s-a făcut în condiţii de siguranţă, astfel că el a fost penalizat cu 33 de secunde – ceea ce l-a costat două locuri. El a fost clasat al 11-lea. Cursa a fost câştigată de Sébastien Buemi (Elveţia) pentru Renault e.dams.

Perspective

FIA Formula E va rămâne pe teritoriul Europei şi pentru următoarea cursă, Paris ePrix, care va avea loc peste o săptămână, 20 mai. Legendarul oraş, capitala Franţei, va găzdui încă o cursă în jurul zonei istorice Les Invalides.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *