free download 78 travel guides written by experts

Fara indurare

Dean Koontz
Editura Litera

O carte al carei inceput te amuza. Oamenii, comicul de nume si chiar de unele situatii. Personajele sunt si ele inedite si oarecum amuzante (unele).

Si prima parte – titlul ei – te amuza. "Penny Boom spune s-o las balta". Citind aceasta prima parte orice femeie poate avea satisfactia de a spune ca inca o data se dovedeste ca ar fi minunat daca domnii ar asculta ce spun doamnele. Dar evident nu e cazul (cel putin nu mereu). Slava Domnului insa ca n-avem de-a face cu cine stie ce femeie pe post de personaj feminin, ci dimpotriva cu una mai descurcareata (deseori) decat sotul.

Acum putin despre poveste. Lui Cubby (cum e alintat de familie) i se publica un nou roman care este recenzat de Shearman Waxx – cunoscut si apreciat critic literar. Numai ca acesta face o critica negativa. Toata lumea ii zice lui Cubby ca nu conteaza – dar el afla ca Waxx va lua pranzul intr-un restaurant pe care si el il frecventeaza si decide sa mearga acolo sa il vada pe cel care i-a prezentat pentru prima oara o carte si nu favorabil (si cu probleme de sintaxa). Merge cu fiul la masa. Nimic nu se intampla – la final insa Milo (baiatul) trebuie sa mearga la baie. Aici insa se afla si Waxx (cei doi nu stiau) si un incident are loc. Nu, nu il stropeste, dar Waxx spune un singur cuvant: "Condamnat". Ce inseamna asta?

Ei bine, dupa ce un alt scriitor ii povesteste lui Cubby cum i-a fost omorata toata familia si dupa ce casa lui penny, Milo, Lasie si Cubby este aruncata in aer (dupa ce Cubby si Penny sunt electrocutati in somn) se pare ca e limpede: Waxx e un sociopat.

Dar ce mai pot face acum Cubby si ai lui in conditiile in care "raul" a fost facut si mania lui Waxx s-a abatut asupra lor? Cum ar putea supravietui?

Dean Koontz dovedeste inca o data cat de bine stapaneste tehnica scrierii unui thriller. Un roman captivant asadar – din care v-am povestit foarte putin. Personaje bine conturate, ritm alert, mult dialog – ce mai, o carte de citit. Si de meditat putin – veti vedea unde si de ce.

"Complexitatea inseamna intelesuri. Ne este teama de intelesuri." (p 173)

Va recomandam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *