free download 78 travel guides written by experts

Faptele apostolului Toma

Editura Herald

Odata cu Faptele apostolului Toma patrunzi intr-o alta lume. Spun aceasta nu doar datorita originii cartii – siriaca -; o spun mai ales pentru ca avem de-a face cu o doctrina intreaga care se rasfrange din paginile cartii. Intr-o lume care se zbate sa aiba, sa detina, o carte care vorbeste despre casa adevarata ce nu se afla aici si in care aceasta lume este doar una prin care trecem.

"Valoarea reala a Faptelor apostolului Toma pentru cel ce se ocupa de crestinismul rasaritean nu sta in actiunile propriu-zise ale apostolului, ci in rugaciunile si predicile lui, precum si in doctrina pe care el o propovaduieste. Acestea nu sunt simple ornamente literare, ci esenta insasi a cartii." regasim scris in Cuvantul introductiv scris de Francis Burkitt. Acelasi autor aminteste si despre Imnul perlei – o sectiune aparte din carte, ca un cantec, o poveste de asemenea interesanta.

O carte despre care Francis Burkitt spune ca e neortodoxa – si argumenteaza afirmatia interesant. O lucrare de citit, de descoperit si de inteles.

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *