metalshow

FameLab – Si oamenii de stiinta pot fi staruri

“Suntem interesati sa gasim oameni care au scantei in priviri atunci cand vorbesc despre stiinta, oameni care pot prezenta un astfel de subiect intr-un mod distractiv, original, entuziast si atragator pentru un public neavizat” spune Kathy Skyse, Directorul Festivalului de Stiinta din cadrul Unversitatii Cheltenham, Marea Britanie.

1 februarie 2007, Romania

British Council lanseaza in Romania prima editie internationala a concursului FameLab alaturi de alte opt tari din Europa de Sud-Est (Austria, Adzerbaijan, Bulgaria, Croatia, Grecia, Israel, Serbia si Turcia)

FameLab este o initiativa a Festivalului de Stiinta din Cheltenham, Marea Britanie, cu scopul de a incuraja tineri oameni de stiinta (intre 18 si 35 de ani) sa inspire si sa entuziasmeze publicul cu o viziune a stiintei din secolul 21.

Competitia isi propune sa descopere oameni de stiinta care sa doreasca sa-si dezvolte ideile si aptitudinile de prezentare a subiectelor stiintifice unei audiente largi, cum este cea atinsa de televiziune. Modelul acestui concurs este similar cu cel al emisiunii Pop Idol sau MegaStar – fiecare candidat are exact trei minute sa demonstreze unui juriu ca are toate aptitudinile necesare unui comunicator de stiinta din noua generatie. Prezentarea trebuie sa fie suficient de atractiva sau originala, veridica din punct de vedere stiintific dar si capabila sa incante o audienta non-stiintifica. Numai cel mai bun merge mai departe in runda a doua.

Inscrierea la acest concurs se face prin completarea unui formular disponibil la adresa www.beautifulscience.org.uk/romania pana la data de 13 februarie. Preselectiile FameLab vor avea loc in perioada februarie – martie 2007 in centrele British Council dupa cum urmeaza: 17 februarie la Iasi, 24 februarie la Cluj-Napoca, 2 martie la Bucuresti.

Finalistii din fiecare oras vor participa la un training de doua zile tinut de o echipa de specialisti din Marea Britanie in aptitudini de comunicare, prezenta pe scena, prezenta in fata camerei de televiziune sau transmisiuni tv in direct.

Marea finala va avea loc pe 21 martie la Bucuresti. Castigatorii din toate cele noua tari participante vor vizita Festivalul de Stiinta din Cheltenham in iunie 2007, ca invitati British Council.

British Council Romania multumeste partenerilor sai Autoritatea Nationala de Cercetare Stiintifica si Asociatia Ad-Astra si partenerilor media:Televiziunea Romana, radio Europa FM, cotidianul Evenimentul Zilei pentru sprijinul acordat acestui proiect.

Pentru mai multe informatii despre desfasurarea concursului in Romania si pentru inscrieri va rugam sa accesati site-ul www.beautifulscience.org.uk/romania.

Bucuresti, 1.2.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *