free download 78 travel guides written by experts

Falsa identitate

Falsa identitateMirela Oprea
Self Publishing Romania

Johanna este fata unui om bogat, dar, in loc sa fie tipul „clasic” de om caruia nu ii pasa de ceilalti, ea se implica in societate, ajutand oameni defavorizati. Tatal sau ii cunoaste activitatile (desi ea crede ca le-a ascuns bine), dar si-ar dori ca ea sa isi intemeieze o familie, iar pentru aceasta are si o recomandare: pe Nicholas.

Dar ea nu este interesata de acest barbat. Totusi, intr-un mod absolut inedit, sub o falsa identitate, Johana ajunge in casa lui Nicholas. O incurcatura care marcheaza inceputul unei relatii tumultoase, captivante, pline de incarcatura erotica dar si de incercari pentru Johanna si Nicholas.

Dincolo de povestea in sine, a carei actiune se desfasoara in SUA, Los Angeles (loc bine ales daca tinem cont de oameni, prejudecatile infatisate), romanul poate fi citit si ca o oglinda a vremurilor de acum: oameni cu numeroase masti, oameni care ii eticheteaza pe ceilalti adesea prin prisma propiei vieti si a modului personal de a actiona, oameni care s-au obisnuit cu acele masti astfel incat adesea exista o mare diferenta intre aparenta si esenta. Johanna intruchipeaza, din unele puncte de vedere, revolta ori chiar spiritul justitiar – va las pe voi sa vedeti daca actiunile sale sunt incununate de succes.

Povestea de dragoste se intrepatrunde cu actiunea de roman politist – cartea, desi le poate parea unora mare, se citeste usor, descrierile fiind bine imbinate cu dialoguri aprinse, iar rasturnarile de situatie determinand cititorul sa doreasca sa afle ce se intampla mai departe. Personajele sunt atent create, viabile – desi initial par un pic idealizate – trasaturile cu care au fost inzestrate facandu-le asemanatoare multor oameni pe care oricine ii poate intalni in viata reala.

Un roman despre stereotipii, despre iubire, incercari, despre renuntarea la masti, despre bunatate dar si despre oameni haini, despre aparenta si esenta in zilele noastre, o carte nascuta intr-o perioada dificila pentru autoare, incheiata insa cu rezultate pozitive.

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *