free download 78 travel guides written by experts

Fabrica lui Antonio

Jucăriile vechi pot fi transformate în jucării noi

Ia-ți copilul și cutia de jucării vechi, vino la Street Delivery pe 16 iunie și vei pleca cu jucării noi din Fabrica lui Antonio!

Pe 16 iunie, în cadrul Street Delivery, la intrarea în parcul Grădina Icoanei, părinții și copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani sunt așteptați la un workshop de reciclare, re-confecționare, re-asamblare și transformare de jucării.

Acesta va fi susținut de Antonio Tiller, în vârstă de 12 ani, împreună cu părinții săi. Familia Tiller este formată din trei membri artiști și va veni special din Berlin pentru a susține acest workshop.

Workshopul va avea loc între orele 12 și 17, la intrarea în parcul Grădina Icoanei. Părinții și copiii care doresc să participe vor lucra pe propriile jucării, pe care le vor transforma în altele noi. Orice jucarie este binevenită, fie că este veche, stricată sau are nevoie de o nouă față.

Pentru creatorii lui, acest workshop are atât un scop "verde", de reciclare și promovare a unui consum responsabil, cât și unul educațional. "Copii au în general jucării cumpărate din magazine, realizate pe bandă rulantă care sunt animate doar de materialele de vânzări. Nu există o identificare a copilului cu jucăria pentru că aceasta este perfecta și anonimă. Deconstruirea acestei perfecțiuni și realizarea a ceva nou, imperfect dar frumos pentru creatorul său, este ceea ce vrem să construim", spune Alexander Tiller.

Proiectul este destinat atât copiilor cât și părinților, care vor putea învăța alături de copii cum să construiască lucruri noi și să facă echipă cu cei mici.

Workshopul "Fabrica lui Antonio" este parte din proiectul "On the move – Crossing Under the Border" și finanțat de Comisia Europeană, prin Programul de Învăţare pe tot parcursul vieţii – Programul Sectorial Grundtvig, Acţiunea Vizite şi Schimburi. Programul își propune să ofere alternative educaționale și să îmbunătățească accesul celor care, indiferent de vârstă, doresc să dobândească noi competente prin forme de educație a adulților. GRUNDTVIG vine în întâmpinarea nevoilor de predare/învățare ale adulților și se adresează instituțiilor sau organizațiilor care asigură sau facilitează educația acestora.

Bucuresti, 12.06.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *