Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Fabrica BMW alimentata cu energie eoliana

BMW Manufacturing Co. a anunţat că a început un studiu de fezabilitate cu privire la utilizarea energiei eoliene la fabica sa din SUA. BMW va avea ca partener Gold Ring Power, LLC pentru auditarea energiei şi pentru acumularea de date cu privire la viteza vântului şi direcţia acestuia în respectiva zonă. Rezultatele testului vor proba posibilitatea ca BMW să adauge forţa eoliană pe lista resurselor de energii alternative folosite pentru alimentarea uzinei.

Duncan Seaman, Director pentru utilităţi la BMW, explică faptul că "la nivel global, puterea eoliană este folosită din ce în ce mai mult, cu o rată anuală de creştere de aproximativ 30% şi este utilizată pe scară largă în numeroase ţări din Europa. Această realizare este un angajament şi pentru BMW de a cerceta opţiunile de energie regenerabilă”.

Pentru a începe testul, două turnuri înalte de 17 metri au fost instalate în apropierea fabricii. Anemometrele, dispozitive de măsurare similare cu cele folosite de meteorologi, vor fi ataşate de fiecare turn pentru a aduna date despre viteza şi direcţia vântului. Un turn va fi poziţionat în faţa Centrului BMW pentru Vizitatori şi va fi vizibil şi de pe autostrada Interstate 85. Turnurile vor fi disponibile pentru o perioadă de două săptămâni, după care vor fi mutate în alte locaţii strategice din apropierea fabricii pentru a acumula alte date despre forţa eoliană. După mai multe săptămâni, datele vor fi analizate de Gold Ring Power, LLC şi furnizate către BMW pentru o evaluare suplimentară.

"Proiectele de energie alternativă, precum acesta, sunt esenţiale pentru a respecta angajamentul ecologic al fabricii. Ca urmare a succesului înregistrat de proiectul cu gaz metan, vom continua să căutăm modalităţi de a profita de resursele naturale pe care le avem la îndemână. BMW este deja un lider mondial în inovaţia şi tehnologia auto, aşa că proiecte ca acesta sunt o continuare firească pentru angajamentul nostru de a gestiona resursele de energii alternative", a spus Robert Hitt, director de comunicare corporatistă.

În prezent, 63% din fabrica BMW de la Spartanburg este alimentată cu gaz metan reciclat de la serele locale. Acest proiect, intitulat "Gas to Energy", a fost lansat în 2003 şi a generat, la bugetul companiei, reduceri anuale de peste un milion de dolari ale costurilor de energie.

Bucuresti, 25.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *