free download 78 travel guides written by experts

F64 va fi preluat de catre un investitor din afara granitelor

f64 Compania F64, cu o cifră de afaceri de 18 milioane de euro și cu numeroase branduri de renume în portofoliu, va fi preluată de un investitor străin, la 12 ani de la lansare.

F64 a fost înființat în urmă cu 12 ani de către Marian Alecsiu și Daniela Becheru. Inițial a fost o afacere mică, între prieteni, începută dintr-o mare pasiune pentru fotografie. În prezent, F64 s-a extins foarte mult și este locul unde orice pasionat de fotografie, de la începător la profesionist, poate avea o imagine completă despre tot ceea ce înseamnă fotografie.

An de an, compania a înregistrat o creștere a vânzărilor, iar în 2013, F64 și-a extins categoriile de produse, prin smartphone-uri și tablete. După mediatizata campanie Black Friday, F64 a înregistrat o creștere în zona echipamentelor  foto-video cu specificații premium de 70%, comparativ cu anul trecut.

Anul 2013 față de 2012 poate fi considerat un an bun pentru zona e-commerce, dar nu și pentru piața foto, având în vedere că aceasta a scăzut cu 15%. Totuși, în aceste condiții, business-ul F64 a înregistrat o creștere de 12 procente. Vânzările aparatelor mirorless s-au dublat, iar vânzările aparatelor compacte și DSLR au crescut cu 8,6 procente. Accesoriile pentru aparatele DSLR au înregistrat și acestea vânzări mari pentru mid și high level, cum ar fi: obiective, memorii, filtre și imprimante foto.

Rezultatele înregistrate de F64 în campania de Black Friday 2013 s-au concretizat în 14.800 de produse comandate, cu peste 75% mai mult decât în 2012 și venituri de peste 9 milioane de RON. Tot în acest an, F64 a obținut Premiul pentru cel mai bun magazin online în domeniul IT&C, respectiv Premiul pentru magazinul online cu cea mai bună prezență în Social Media în cadrul Galei Premiilor eCommerce.

Astfel, deoarece poziția F64 în contextul actual al pieței foto-video este una favorabilă, decizia de schimbare a acționariatului este destul de previzibilă. În zilele următoare managementul F64 va oferi mai multe detalii despre schimbările ce au loc în această perioadă.

Bucuresti, 13.12.2013

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *