free download 78 travel guides written by experts

F64 gazduieste expozitia #Protest,

o documentare a manifestatiilor de strada din Turcia, Ucraina si Romania

F64 devine spațiu expozițional pentru imaginile protestelor surprinse de fotojurnalista freelancer Ioana Moldovan pe străzile din Turcia, Ucraina, Kosovo și România. #Protest, care prezintă – în viziunea Ioanei – spațiul public ca loc de ciocnire a noțiunilor de oprimare și libertate, va fi deschisă publicului în perioada 21 aprilie – 3 mai 2015. Vernisajul va avea loc marțea viitoare, începând cu ora 19:00.

"Ioana a reușit sã surprindã în imagini multitudinea de stări, sentimente și manifestări care electrizează oamenii și care îi determină să iasă în stradă. Suntem încântați cã aceasta expoziție va fi la F64 și cã ea reușește să capteze aproape toate valențele protestului, de la mâhnirea și furia declanșate de abuzuri până la bucuria realizării că schimbarea stă în mâinile oamenilor. Vizitatorii au acces la o bogăție de experiențe și trăiri care nu își prea gãsesc locul în rutina de zi cu zi", explică Marian Alecsiu, cofondator F64, despre imaginile cuprinse în expoziție.

Ioana Moldovan este fotojurnalist freelancer și s-a axat pe documentarea temelor sociale și a problemelor legate de drepturile omului. Proiectele ei fotografice au început cu prezentarea vieții din fostele colonii muncitorești comuniste din România, iar în ultimii trei ani au condus-o către mișcările de stradă. În 2014, împreună cu jurnalistul Laurențiu Colintineanu, a prezentat proiectul „România îmbătrânește“ de-a lungul căruia a urmărit universul complex al îmbătrânirii în România.

„Dreptul la protest nu înseamnă dreptul la protest violent. Se pune însă întrebarea «cum degenerează un protest în violențe?». Se întâmplă, cel mai des, atunci când autoritățile publice vor să încheie sau să interzică dreptul la protest“, spune Ioana Moldovan despre fenomenul protestelor.

Bucuresti, 16.04.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *