Shadow

Extinderea portofoliului de explorări

Budapesta – Grupul MOL şi-a extins portofoliul de explorări prin obţinerea de noi licenţe în Ungaria şi Norvegia. MOL a obţinut 6 noi licenţe în cea de-a 4-a rundă de licitaţii din Ungaria, dublându-şi suprafaţa de explorare din această ţară. MOL Norvegia a participat la cea mai recentă rundă de licenţiere APA (Award in Predefined Areas) şi a obţinut 4 licenţe în Platoul Continental Norvegian, dintre care una cu drept de operare. Aceste succese contribuie în mod semnificativ la implementarea Strategiei MOL 2030.

MOL a câştigat 6 noi licenţe în cea de-a patra rundă de licitaţie pentru explorarea hidrocarburilor din Ungaria iar contractele de concesiune au fost semnate de reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Naţionale şi de cei ai MOL. Ca urmare, MOL poate începe explorarea hidrocarburilor pe o suprafaţă de aproximativ 4.200 de kilometri pătraţi, în zonele Bázakerettye, Bucsa, Jászárokszállás, Mezőtúr, Okány-Vest şi Zala-Vest, care se adaugă suprafeţei de aproximativ 4.200 de kilometri pătraţi deja acoperită prin decizii ale autorităţii miniere şi concesiuni deja obţinute.
MOL vizează atât zone în care deja au loc activităţi de explorare precum şi zone noi, care sunt rezultatul studiului nostru în desfășurare privind Bazinul Trans-Panonic.

Separat, s-a anunţat anterior că Ministerul norvegian al Petrolului şi Energiei a acordat 4 licenţe către MOL Norvegia în Platoul Continental Norvegian, în cadrul rundei de licenţiere din 2016 APA (Award in Pre-Defined Areas), inclusiv o licenţă care cuprinde drept de operare. MOL a primit drept de operare şi într-o zonă adiţională în regiunea Mandal (Mandal High Area), una dintre regiunile-cheie pentru MOL Norvegia din această ţară.

Partenerii în licenţa nou primită sunt Statoil şi Petoro AS, principalele companii de petrol şi gaze din Norvegia. De asemenea, MOL s-a alăturat cu succes în trei licenţe care sunt operate de AkerBP.

Dr. Berislav Gašo, Vicepreşedinte Executiv responsabil pentru operaţiunile de Upstream în cadrul Grupului MOL, a declarat: „Suntem bucuroşi că am concurat cu succes în cele mai recente runde de licenţiere în două dintre ţările-cheie pentru noi, dublând suprafaţa noastră de explorare din Ungaria şi adăugând perspective interesante pentru Norvegia alături de parteneri de talie mondială. Sunt încrezător că extinderea portofoliului nostru de explorare din Europa Centrală şi de Est şi din Norvegia va sprijini  eforturile pentru înlocuirea rezervelor pentru Grup”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *