free download 78 travel guides written by experts

Extech Solution ofera solutia ideala a imprimantelor mobile in domeniul minier prin sisteme integrat

In situatia volatila a lumii dupa evenimentele din 11/9, este mai important decat oricand pentru companiile din industria miniera sa pastreze o evidenta detaliata a tuturor substantelor explozive pe care le folosesc si pe care le stocheaza. Intr-o alta epoca si o situatie a lumii diferita, companiile verificau usor cantitatea folosita zilnic. Dar in ziua de azi, este esential pentru companiile miniere sa pastreze o evidenta a cantitatilor exacte ale fiecarui tip de exploziv folosit la fiecare explozie in fiecare locatie. Departamente guvernamentale cum ar fi  ATF in Statele Unite si alte organizatii similare in alte tari cer aceasta evidenta detaliata.

Pentru a realiza aceasta, companiile miniere au depasit expertiza personala si s-au indreptat deseori catre specialisti IT. In aceste situatii companii ca Logical Control Concepts din Wenonah, NJ pot avea un rol important. Logical Control Concepts sunt un sistem de integrare specializat in designul sistemelor de automatizare si control si se concentreaza asupra echipamentelor din idustria miniera si a regionalei drumurilor publice. Recent Logical Control Concepts a fost contractata pentru realizarea unui sistem de control pentru un client care opereaza in domeniul minier in Sudul Ukrainei.

Scott Jones, presedinte al Logical Control Concepts a declarat urmatoarele: „Am pus la punct un sistem de control care functioneaza direct de la camionele de livrare la fiecare mina. Aceste camione sunt folosite pentru a mixa substantele explozive, si pentru a le injecta, toate intr-o singura operatie. Am specificat ca sistemul va include un sistem de control Cauer-Danfoss Plus 1 si o retea de monitorizare. Urmatorul pas a fost gasirea celei mai bune imprimante mobila – una care sa faca fata cerintei de a pastra o evidenta completa, deoarece trebuia sa produca un document cu o detaliere a cantitatilor de ammonium nitrate, emulsie, ulei si acid nitric ce au fost injectate in fiecare orificiu minier. Am comparat diferite imprimante si optiuni pe care le avem pe parcursul a catorva saptamani, si am determinat ca imprimanta Extech are performantele cele mai bune pentru ceea ce cautam.”

Jones a colaborat cu National Technology Services, unul dintre distribuitorii importanti ai produselor Extech, care l-au ajutat sa gaseasc o imprimanta care sa faca fata tuturor cerintelor sale.

„Designul sistemului de control al lui Scott este predominant grafic, deci trebuie numai sa atingi ecranul in locul necesar”, a declarat Jeff Siegel, presedintele companiei National Technology. „El i-si dorea si o imprimanta compatibila care sa fie lafel de usor de folosit. Imprimanta Extech S3750THS, pe care noi am recomandat-o, are un sistem de operare usor de folosit precum si un sistem easy-drop cu clip de schimbare a rolei de hartie usor si rapid. Imprimanta este rezistenta, are un pret rezonabil, cu comenzi si modalitati de folosire simple. Este produsul ideal pentru acest tip de aplicatie.”

Jones a declarat: ”National Technology services ne-au pus la dispozitie sisteme de evaluare si suport technic care au facut foarte usoara luarea deciziei de a folosi imprimanta Extech.”

Modelul Extech S3750THS este alimentata cu baterii si imprima prin proces termic, realizata sa faca fata cerintelor aplicatiilor computerizate mobile. Imprimanta, care este produsa in Statele Unite si este exportata in toata lumea, este dotata cu diferite sisteme de operare, aducand un aport considerabil  prin flexibilitatea sa unei lucrari in Ucraina cu operatori care nu stiu limba engleza.

„Unul din marele avantaje pe care le ofera imprimanta Extech este ca se pot folosi caractere chirilice”, a declarat Jones. „ Extech mi-au pus la dispozitie un program de software care a instalat cu usurinta aceste caractere. Este foarte usor – imprimanta se programeaza cu comenzi simple din sistemul ASCII (American Standard Code for Information Interchange) si nu foloseste driverul din Windows. Toate informatiile pot fi imprimate in orice font – in aceste caz chirilic. Este o solutie ideala fabricata in America ce poate fi exportata si folosita in aplicatii din toata lumea”.

„Imprimanta S3750THS are un sistem de operare foarte simplu compatibil cu programul meu de software, deci folosirea imprimantei este foarte simpla”, a continuat Jones. „Jeff si personalul de la Extech ne-au pus la dispozitie informatii de cate ori a fost necesar si au raspuns tuturor intrebarilor de natura tehnica”.

Imprimanta S3750 este utilizata ca terminal de verificare al sistemului de informatii mobil instalat in camioanele companiei miniere, si este conectat printr-un cablu de 1.80m. Dupa ce fiecare orificiu a fost injectat cu substante explozive, imprimanta inregistreaza automat toate informatiile necesare din computerul de bord – foarte multe informatii, datorita faptului ca se injecteaza de la 100 pana la 150 de orificii pe zi. Adancimile orificiilor variaza de la 6-10 inci pana la 15-30 metri, si fiecare este injectat cu cel putin trei componente diferite care trebuiesc monitorizate si inregistrate cu atentie. Astfel imprimanta produce printr-un proces termic cu o reglare automata a contrastului, ce duce la o viteza si rezolutie de imprimare ridicata, documente ce inregistreaza cantitatile folosite pentru fiecare orificiu.

„Erau cerute cateva genuri de informatii pe care clientul din Ucraina le dorea inregistrate in plus fata de cele legate de cantitatile si tipul produselor folosite”, a declarat Jones. „Doreau sa  identifice fiecare mina printr-un numar de ordine, deoarece camionele livrau la patru sau cinci mine diferite in aceeasi zona. Doreau sa aiba o evidenta a datei si a orei de livrare a fiecarei livrari. Imprimanta Extech putea face fata acestor cerinte chiar daca era folosita in tr-o alta limba si alt font”.

Jones a mai continuat: „Toate aceste informatii se documenteaza din doua motive. Bineinteles, le sunt necesare pentru a putea fi prezentate organelor guvernamentale de control. De asemenea, documentele imprimate erau folosite la mentinerea evidentei. Departamentul de contabilitate al firmei erau la curent unde, ce gen si ce cantitate de materiale au fost folosite si puteau emite facturi la zi clientilor”.

Logical Control Concepts si clientul sau din Ucraina sunt foarte multumiti cu imprimanta Extech S3750THS.

„Extech si National Technology Services au depus eforturi pentru a implementa acest sistem de imprimare mobila in acest sector minier”, a declarat Jones. „Toate imprimantele si documentatia au fost livrate la timp, si cu un serviciu impecabil al departamentului tehnic. Compania miniera este de asemena foarte multumita de imprimantele Extech, chiar au comandat de curand imprimante aditionale care vor fi folosite in operatii miniere din Kazakhstan. Erau extrem de multumiti de faptul ca pot folosi caractere chirilice”.

Indiferent de limba folosita, este evident ca imprimanta portabila Extech S3750THS este o solutie ideala pentru sistemele integrate cat si pentru companiile miniere internationale care necesita o documentare rapida si usoara a materialelor folosite si a serviciilor prestate.

Bucuresti, 31.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *