Kinodiseea

Expus la Realitate. Viata de trimis special

O expozitie de trei ori speciala inaugurata in prezenta Primarului General

Luni, 25 mai 2009, reporterii speciali Realitatea TV au sustinut vernisajul expozitiei foto:  “ Expus la Realitate. Viata de trimis special”. in statia de metrou Universitate, Adelin Petrisor, Mirela Voicu si Cristian Zarescu au prezentat bucurestenilor in 32 de fotografii o lume desenata in imagini triste sau vesele, calatorii interprinse pe urmele unei realitati care nu este accesibila oricui. Primarul Sorin Oprescu a participat la vernisajul expozitiei.

“Ma bucur sa ma aflu astazi aici alaturi de trei vechi prieteni”,  si-a inceput discursul   Sorin Oprescu. Alaturi de calatorii de la metrou, domnul Primar a privit si a analizat fotografiile facute in toate colturile lumii.

Vernisajul “Expus la Realitate. Viata de trimis special”  i-a adus pe bucuresteni mai aproape de secretele jurnalismului de razboi. Trimisii speciali Realitatea TV le-au vorbit acestora despre riscurile, dar si despre frumusetea meseriei lor. insa cel mai bine au “vorbit” cele 32 de fotografii care vor fi expuse pana pe 25 iunie, intrarea fiind libera.

La vernisaj au mai fost prezenti, printre altii, politicianul Madalin Voicu si jurnalistul Vlad Petreanu, de la Antena 3, si ei declarandu-se incantati de imagini. La fel a fost si directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriste.

“Cred ca de multe ori fotografia este mai interesanta decaat imaginea in miscare. Sper ca macar una dintre fotografiile din expozitie sa transmita oamenilor ceva special. Daca se intampla asa, inseamna ca sunt un fotograf amator fericit!”, a declarat Adelin Petrisor.

Fotografiile nu sunt calculate si cu atit mai putin, nu a existat timp pentru a fi regizate. Adelin, Mirela si Cristian au imortalizat momente si au creat poze precum realitatea. Uneori mai luminoase, alteori mai putin luminoase. Uneori mai spectaculoase, alteori mai putin spectaculoase. „Expus la Realitate. Viata de trimis special” reprezinta o calatorie printre emotii si ganduri, printre stari si cuvinte nespuse, o calatorie ce inseamna pe scurt viata de reporter special.
„Fac meseria asta de 12 ani. Altceva nu stiu sa fac. Cred ca este frumoasa, dar si periculoasa. in astfel de situatii, in astfel de locuri ca cele unde mergem noi, granita dintre viata si moarte poate fi trecuta foarte usor. Poze fac pentru ca sunt pasionat de fotografie. Toate pozele facute de mine sunt si printate pe hartie fotografica. Cred ca am acasa peste 600 de albume cu poze din locurile prin care am fost.”,, a declarat Cristian Zarescu.

Dincolo de imagini exista emotiile, gandurile si vibratiile din experientele reporterilor speciali Realitatea TV. Afganistan, Venetia, Irak, Marea Britanie, Pakistan, Egipt, Serbia, Egipt, China sau Serbia sunt doar cateva tari cu care Adelin Petrisor, Mirela Voicu si Cristian Zarescu au intrat in contact. „Nu cred ca exista reporter special, exista reporter si atat. Special esti pentru ca transmiti din locuri speciale, pentru ca tu esti special…si atunci acest pretentios special vine de la oamenii care te fac sa te simti special, de la subiectele altfel…”, a povestit Mirela Voicu.

Bucuresti, 26.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *