free download 78 travel guides written by experts

Expozitie de pictura Lumea Ideilor a artistului plastic Constantin Popa la Madrid

Vineri, 12 februarie 2010, la orele 12, se inaugureaza, in Madrid, expozitia de pictura „Lumea Ideilor” a artistului plastic roman Constantin Popa, eveniment organizat de Centrul Cultural San Martín de la Vega, Biblioteca Abierta si revista Niram Art, in cadrul proiectului cultural „Punct de informatie”.

La inaugurarea expozitiei vor lua cuvantul Teresa Aparicio, Consilier Cultural, Pilar Martín Manteca, Consilier Servicii Sociale, Bianca Lauran, responsabila pentru Proiectul Punct de Informatie, Daciana Ioana Stoicanescu, responsabila Biblioteca Abierta si Fabianni Belemuski, directorul Revistei Niram Art.

In articolul “Constantin Popa si simbolismul expresionist” (Revista Niram Art, nº 20), scriitorul spaniol Héctor Martínez Sanz, directorul revistei Madrid en Marco identifica motivul principal al operei lui Constantin Popa si anume: conflictul permanent al vietii vazut in relatie cu posibiltatea de a-l evita, motiv exprimat de Constantin Popa gratie unui simbolism expresionist si critic ce doreste sa demaste si sa elibereze o realitate ascunsa dupa cortina sociala si umana. Astfel, Constantin Popa ne invita la un exercitiu estetic, cateodata transcedent, care nu ramane doar la nivelul unei contemplari pasive ci ne aduce fata in fata cu examenul unei speciale sensibilitati artistice: pictura care ne vorbeste si care nu cere doar sa  fie admirata pe un perete”. Cele mai bune exemple in acest sens sunt picturile “Comunismul si capitalismul dinauntrul meu” sau “Secolul XX”.

Vineri, 12 februarie 2010, Centro Cultural Martín de la Vega (Maestro Rodrigo,nº  2, Martín de la Vega, Madrid), orele 12.
Mai Multe Informatii:

//revistaniramart.wordpress.com/2010/02/11/expozitie-de-pictura-%E2%80%9Elumea-ideilor%E2%80%9D-a-artistului-plastic-constantin-popa-la-madrid/

Bucuresti, 12.02.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *