metalshow

Expozitia „Radacini Brancovenesti” de Elena Murariu ajunge la Iasi

În anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni, Centrul Cultural-Misionar DOXOLOGIA al Arhiepiscopiei Iașilor a pregãtit, cu binecuvântarea IPS Pãrinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, mai multe evenimente speciale. Unul dintre acestea, organizat în cadrul Serilor DOXOLOGIA, se va desfãșura în perioada 11 – 24 noiembrie a.c., în Turnul Clopotnițã al Mãnãstirii Golia din Iași. Este vorba despre expoziția Rãdãcini Brâncovenești de Elena Murariu, o expoziție de excepție care ajunge la Iași dupã ce a avut un real succes atât în țarã, cât și în strãinãtate (spre exemplu, la New York).

Astfel, Centrul Cultural-Misionar DOXOLOGIA, în parteneriat cu Direcția Județeanã pentru Culturã, Culte și Patrimoniu Cultural Național Iași, Asociația Centrul de Promovare Turisticã Iași și Universitatea de Artã George Enescu Iași, invitã publicul ieșean marți, 11 noiembrie, de la ora 12.00, la vernisajul expoziției Rãdãcini Brâncovenești. Lucrãrile prezentate au ca sursã de inspirație viața Sfinților Brâncoveni, arta brâncoveneascã și tradițiile spațiului românesc. Lucrãrile expuse fac parte dintr-un proiect mai amplu, dedicat Sfinților Brâncoveni, prezentat în volumul Puterea viziunii.

Expoziția va fi prezentatã de Arhim. Nichifor Horia, Exarhul administrativ al Arhiepiscopiei Iașilor, și de Conf. univ dr. Codrina Ionițã, de la Facultatea de Arte Vizuale și Design, din cadrul Universitãții de Arte George Enescu Iași.

Elena Murariu a studiat la Universitatea Naționalã de Arte din București și s-a specializat în restaurarea picturilor murale la ICCROM, Roma. Activeazã ca restaurator de pictura muralã în domeniul monumentelor istorice. Activitatea sa artisticã s-a concretizat în lucrãri de artã contemporanã sacrã de tradiție bizantinã. Elena Murariu a participat la diverse expoziții din țarã și strãinãtate. Mai multe premii și distincții au confirmat valoarea lucrãrilor sale din domeniul restaurãrii, cât și a celor din domeniul artei contemporane sacre.

Expoziția va putea fi vizitatã în perioada 11 – 24 noiembrie 2014, dupã urmãtorul program: Luni-Vineri între orele 10.00 și 17.00; Sâmbãtã-Duminicã între orele 10.00 și 14.00.

Bucuresti, 04.11.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *