Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Expozitia Mondiala Shanghai 2010 va fi “Verde”

·    Eficienta energetica si sustenabilitate cu ajutorul YTONG

YTONG, liderul mondial in productia de elemente de zidarie tip bca, isi aduce o contributie importanta la Expozitia Mondiala Shanghai 2010, asigurand materialele utilizate la constructia mai multor pavilioane. Expozitia Mondiala va avea loc in cel mai energic oras al Chinei si va include lucrari de arhitectura, constructii sustenabile si alte elemente ce sustin modul de viata ecologic. Pe o perioada de peste sase luni, expozitia va servi ca introducere in cultura si mediul de afaceri din peste 190 de tari si regiuni ale lumii. Blocurile de zidarie YTONG sunt folosite in cateva dintre cele mai importante zone ale expozitiei, incluzand Shanghai World Expo Centre, World Expo Performance Center, Shanghai World Expo Theme Pavilion, Pavilionul sau French Rhône-Alpes.

Pe langa inovatiile arhitecturale, aceste structuri reprezinta evolutii importante in eficienta energetica si sustenabilitate in China. Jan Buck-Emden, CEO Xella Group, producatorul YTONG, explica: “Expozitia ofera o viziune a vietii urbane a viitorului. Elementul cheie este arhitectura avansata pentru cladiri sustenabile. Suntem foarte mandri sa facem parte din aceasta expozitie.”

1 The seashell-shaped Expo Performance Center
YTONG a avut de infruntat trei provocari majore in cadrul proiectului Expozitiei: arhitecturala, tehnologica si cea legata de lantul de aprovizionare. Aceste cladiri trebuie sa indeplineasca toate standardele privitoare la rezistenta antiseismica, izolarea fonica, protectia la incendiu, stabilitatea si eficienta energetica. Iar pentru a face fata provocarii “Un oras mai bun, o viata mai buna”, pavilioanele trebuie sa se ridice la cele mai inalte standarde in constructiile “verzi”. Pentru elemente de zidarie tip bca, aceste standarde inseamna caracteristici speciale in ceea ce priveste marimea, conductivitatea termica, densitatea si stabilitatea.

Pavilionul French Rhône-Alpes este un exemplu foarte relevant pentru design si constructie eficienta energetic. Pavilionul modular are o suprafata de aproape 3000 mp, iar designul a fost realizat tinand cont de monitorizarea si controlul atent al consumului de energie. Peretii pavilionului sunt construiti din YTONG. Sistemul este atat de eficient, incat consumul anual de energie este mai mic decat cel al unei case obisnuite.
4
World Expo Center este principala zona de ceremonii, conferinte si forumuri, functionand si ca centru de comanda al expozitiei. Expo Center a fost ales ca una dintre cladirile care vor ramane functionale dupa 2010, ca sala de conferinte si expozitii. Blocurile YTONG au fost folosite pentru peretii interiori ai centrului, datorita capacitatilor ridicate de inmagazinare a caldurii si celor de izolare excelenta in timpul verii.
5
Expo Theme Pavilion a fost desemnat sa gazduiasca expozitia “Un oras mai bun – o viata mai buna”. Acest pavilion detine cel mai mare acoperis cu sistem de panouri solare din lume, precum si cel mai mare spatiu sustinut de coloane din lume, o sala de expozitii de 25.000 mp. Project managerul acestui pavilion, Wu Yile, a declarat ca a folosit YTONG pentru ca “produsele YTONG sunt, in acelasi timp, de calitate superioara si foarte usoare. De asemenea, dimensiunile sunt foarte exacte, usor de potrivit, iar fiind compatibile cu alte elemente, sunt foarte usor de instalat”.

Expo Performance Center, sub forma de scoica – sau farfurie zburatoare – este construit din 33.000 de tone de otel, avand o capacitate de 18.000 de locuri. Structura va deveni cea mai mare sala de spectacol din China. Pentru a indeplini cerintele stricte ale acestei structuri a viitorului, YTONG a folosit facilitatile de cercetare si dezvoltare din Germania, impreuna cu echipa chineza. George Xie, Marketing Manager la Xella China, a declarat: “Calitatea inalta a blocurilor si panourilor este asigurata prin monitorizarea permanenta a caracteristicilor tehnice, cum sunt precizia dimensionala si rezistenta”.

Bucuresti, 10.11.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *