metalshow

Expozitia itineranta “Satul Biodiversitatii” din cadrul campaniei “CONTAM UNII PE ALTII”

ajunge sambata, 24 iulie, in Piata Sfatului din Brasov

Reprezentanţa Comisiei Europene şi Primăria Braşov vă invită la un eveniment educativ interactiv pentru întreaga familie.

În perioada 24 iulie – 06 august, braşovenii şi cei aflaţi în trecere prin Braşov sunt aşteptaţi la expoziţia “Satul Biodiversităţii” din Piaţa Sfatului, pentru a afla cum se pot implica în protejarea biodiversităţii.

Expoziţia debutează sâmbătă, 24 iulie, cu activităţi interactive şi intersante pentru întreaga familie.

Cei mai mici vizitatori vor avea ocazia să înveţe activ despre biodiversitate, colorând planşe cu siluetele prietenilor campaniei şi aflând poveştile lor impresionante. Deasemenea, vor putea participa alături de cei mari la cultivare de salate gustoase si decorative, obiectivul fiind acela de a încuraja consumul de plante aromatice din propria gradină ecologică, care poate fi amenajată chiar şi pe balcon.

Cei mari vor fi invitaţi să îşi verifice cunoştinţele despre biodiversitate şi să se implice efectiv în susţinerea acestei campanii prin diverse activităţi pe Facebook. Desigur, nu vor lipsi suvenirurile; organizatorii vor oferi vizitatorilor semne de carte tematice: 10 ponturi prin care fiecare îşi poate aduce aportul la protejarea biodiversităţii.

Expoziţia mai cuprinde o structură cu imaginile şi mesajele campaniei, precum şi un chioşc cu panouri informative referitoare la ce înseamnă biodiversitatea, cum ne ajută să supravieţuim, care sunt ameninţările la adresa acesteia şi mai ales cum ne putem implica, fiecare în parte, pentru a o proteja.

Activităţile se vor desfăşura sâmbătă, 24 iulie, între orele 10:00 şi 18:00, urmând ca expoziţia să poată fi vizitată în Piaţa Sfatului până pe 6 august 2010.

Braşovul este cel de-al doilea oraş care găduieşte expoziţia “Satul Biodiversităţii” din România; primul eveniment a avut loc pe 22 mai, de Ziua Internaţională a Biodiversităţii, în Parcul IOR din Bucureşti, expoziţia fiind vizitată de peste 3,000 de persoane.

Despre Campania Biodiversităţii

Expoziţia face parte din Campania Biodiversităţii a Comisiei Europene, care a fost lansată in aprilie şi se desfăşoară concomitent în 6 State Membre cu un grad scăzut de informare în privinţa biodiversităţii – România, Bulgaria, Italia, Spania, Polonia şi Olanda.

Iniţiativa Comisiei are la bază un recent studiu Eurobarometru care arată că mulţi europeni nu înţeleg semnificaţia termenului biodiversitate şi nu cred că sunt bine informaţi în ceea ce priveşte pierderea ei. De aceea, campaniaîşi propune să contribuie la creşterea gradului de responsabilizare a publicului prin educare şi prin generarea unui angajament comun al cetăţenilor şi autorităţilor locale.

Mesajul principal al campaniei este interdependenţa biodiversităţii exprimată în termeni simpli: noi depindem de albină, care depinde de floare, care depinde de furnici, care depinde de copac, care depinde de gândac, care depinde de vrabie. Contăm unii pe alţii.

Pagini Utile

* Pagina de internet a campaniei

//www.contamuniipealtii.eu

* Campania "Contăm unii pe alţii pe Facebook"

//apps.facebook.com/biodiversity

* Contact

Adriana JIPA, PROPAGANDA CONSULTING, tel.: 0723 23 93 73, e-mail: adriana.jipa@propagandaconsulting.ro

Bucuresti, 23.07.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *