Shadow

EXPO TVR60 a ajuns la final

Aproximativ 3.000 de persoane au vizitat expoziţia aniversară

EXPO TVR60, organizată cu ocazia aniversării a şase decenii de la prima transmisie a Televiziunii Române, a ajuns la final. Deschisă iniţial pentru o lună, expoziţia a fost prelungită cu încă două săptămâni, ca urmare a solicitărilor venite din partea publicului.

Din 17 decembrie 2016 până în data de 31 ianuarie 2017, EXPO TVR60 a fost vizitată de aproape 3.000 de adulţi şi copii, din România, dar şi din străinătate – Africa de Sud şi Franţa. Din Bucureşti sau din ţară – Tulcea, Galaţi, Ploieşti, Călăraşi, Buzău, Focşani, Braşov etc. Pe soare sau pe viscol. Toţi cei care au intrat pe poarta Televiziunii au dorit să afle istoria TVR, prima televiziune din ţară, locul de unde începe istoria televiziunii în România.


„Interesantă iniţiativa TVR, motiv pentru care vă mulţumim. Să păstraţi acelaşi nivel calitativ al emisiunilor şi să contribuiţi mai mult la ridicarea nivelului cultural al poporului român”, ne-a scris, în Cartea de onoare, o vizitatoare.

Expoziţia, organizată pe decade, a dezvăluit publicului tabloul ultimelor şase decenii din istoria României, prin prisma evoluţiei conţinutului programelor şi a tehnologiei de televiziune.

O premieră absolută, EXPO TVR60 a fost o călătorie în timp, prin lumea fascinantă a televiziunii: de la alb/negru la color, de la aparatura anilor ‘60 la cea din prezent. Tot pentru acest moment, a fost amenajat un cinematograf unde oamenii au putut urmări producţii TVR – „Toate pânzele sus”, „Gloria nu cântă” sau „Pistruiatul”, un spaţiu dedicat Revoluţiei din 1989, dar şi două studiouri interactive unde publicul a învăţat ce înseamnă lumina de televiziune şi cum se poate face o emisiune într-un studio virtual.

Cei care au vizitat expoziţia s-au putut întâlni şi cu vedete TVR – Raluca Arvat, Mihai Constantin, Stela Popa, Teodora Antonescu, Marian Voicu, Iuliana Marciuc, Radu Tudor şi Loredana Iordache fiind printre cei care s-au transformat în ghizi în această perioadă.

La finalul turului EXPO TVR60, vizitatorii s-au declarat încântaţi, iar unii au revenit cu rude şi prieteni. „A fost super! A fost frumos! Mi-a plăcut şi o să mai vin!”, a scris Maria, o fetiţă de 6 ani, care a revenit după câteva zile, să se joace din nou în faţa camerelor TV în studioul virtual.

Elevii Şcolii din Chirnogi, judeţul Călăraşi, ne-au mulţumit cu un tort pe care era scris „TVR 60”!

Tuturor le mulţumim pentru vizită şi îi aşteptăm la următoarele evenimente pe care le vom organiza. Până atunci, le dăm întâlnire pe TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR HD, TVR Internaţional sau TVR Moldova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *