free download 78 travel guides written by experts

Peste 1500 de copii se vor bucura de experimente distractive în Laboratorul de Ştiinţe Bayer, pe parcursul Săptămânii Altfel 2016

· Cea de-a treia ediţie a Laboratorului de Ştiinţe Bayer a fost inaugurată pe 1 aprilie 2016
· Proiectul îşi propune să trezească interesul pentru ştiinţă în rândul copiilor între 6 şi 12 ani
· Laboratorul de Ştiinţe cuprinde 100 de sesiuni, desfăşurate pe toată perioada lunii aprilie

Laboratorul de Ştiinţe Bayer îşi aşteaptă vizitatorii pe parcursul Săptămânii Altfel – elevi între 6 şi 12 ani, dornici să afle mai multe despre plante şi corpul uman. Numărul foarte mare de solicitări din partea profesorilor şi a părinţilor a făcut ca anul acesta să fie organizate nu mai puţin de 100 de sesiuni, dintre care 40 în Săptămâna Altfel, ce va avea loc între 18 şi 22 aprilie 2016.


Călătoria în universul ştiinţei începe chiar de la intrare, când micii cercetători sunt echipaţi întocmai ca într-un Laborator adevărat şi continuă pe parcursul a 50 de minute cu explicaţii interesante însă adecvate vârstei lor privind modul în care se hrănesc plantele, ce legume sunt adevărate surse de energie sau cum funcţionează procesul de digestie.  Abordarea este una interactivă, ce îmbină distracţia şi cunoaşterea, spre încântarea celor mici.

«Pornind de la succesul celor două ediţii anterioare, am decis anul acesta să facem un pas îndrăzneţ înainte şi să păstrăm Laboratorul de Ştiinţe deschis pe toată durata lunii aprilie, iar reacţiile din partea celor mari şi mici ne-au depăşit şi de această dată aşteptările, iar porţile Laboratorului, deşi larg deschise, s-au dovedit încă o dată neîncăpătoare. Este un fenomen care ne bucură şi ne demonstrează că interesul pentru ştiinţă nu a dispărut, iar cei mici au nevoie doar de un concept care să îi atragă şi un spaţiu în care să descopere prin joacă. Exact asta înseamnă Laboratorul de Ştiinţe Bayer» a spus Ruxandra Pirojoc, Director de Comunicare Bayer România şi Bulgaria.


Panoul de impresii, un element de noutate al ediţiei din acest an, a devenit neîncăpător pentru mesajele pline de culoare şi bucurie lăsate de cei mici la finalul vizitei, semn că mesajul proiectului a fost extrem de bine primit.

Laboratorul de Ştiinţe Bayer 2016 – în cifre:
· 100 de sesiuni de experimente amuzante şi educative
· 3000 de participanţi
· 21 de zile în care demonstrăm că ŞTIINŢA E SUPER.

Proiectul a fost lansat de Bayer România în 2014, pe durata Săptămânii Altfel, pentru a stimula interesul copiilor pentru ştiinţă şi cunoaştere prin activităţi practice şi s-a bucurat încă de la început de sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Partenerul media al Laboratorului de Ştiinţe Bayer în 2016 este Itsy Bitsy FM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *