Shadow

Experimentați, simțiți și bucurați-vă de puterea sunetului

Îmbunătățiți-vă starea de spirit ascultând muzică; raportul publicat în premieră care arată cum influențează muzica reacțiile emoționale ale ascultătorilor

  • 58% dintre cetățenii europeni declară că se simt mai deprimați decât oricând de la începutul pandemiei, iar 72% recunosc faptul că muzica i-a ajutat în momentele dificile
  • Raportul scoate la iveală corelația dintre emoții și muzică și a fost coordonat de Dr David Lewis de la Mindlab International, dezvăluind puterea sunetului, care acționează ca un instrument de echilibrare a dispoziției, contribuind astfel la bunăstarea oamenilor
  • Constatările au fost prezentate prin intermediul a două clipuri video expresive, iar utilizatorii pot experimenta ei înșiși starea pe care le-o dă vizionarea acestora. Aceștia pot vedea cum reacționează corpul la muzică – redată de sistemul audio high-power Sony MHC-V83D – datorită tehnologiei Cymatics ce demonstrează modul în care undele sonore omnidirecționale influențează vopseaua, nisipul și lichidul, ce se deplasează în ritmul muzicii într-un mod neregulat, dar fascinant.
  • 85% din oamenii din întreaga Europă au observat că starea lor de spirit este influențată de muzică (de la insuflarea fericirii și emoției la sentimente de nostalgie și tristețe), iar pentru a dovedi acest lucru, al doilea video arată influența și efectul puternic pe care le poate avea muzica redată într-un ritm mai lent.

Un raport inovator a analizat modurile uimitoare în care muzica ne afectează viața cotidiană, precum și felurile în care ne influențează fizic și psihologic mai mult decât ne dăm seama.

Power of Sound

Studiile științifice au dovedit că muzica poate fi un instrument de echilibrare a dispoziției, iar ritmul său ne poate modifica semnificativ răspunsul emoțional. Tonurile înalte și cele joase pot însoți stări distincte, de la entuziasm până la melancolie.

„Muzica tristă ne poate ajuta în momente dificile. Cele mai intense răspunsuri emoționale, fie ele de fericire sau de tristețe, s-au dovedit a apărea atunci când o melodie contrastează din punctul de vedere al emoției pe care o transmite cu cea auzită anterior. Data viitoare când doriți să vă recăpătați energia și tonusul cu ajutorul muzicii, construiți un `sandviș muzical`. Redați o melodie care vă întristează, chiar înainte de una care vă face fericiți și optimiști. În acest fel, puterea melodiei care transmite mai mult optimism se va dovedi de mai mare impact”, a declarat doctorul David Lewis de la Mindlab International.

Muzica este, de asemenea, un element puternic ce poate reda, adesea cu mare exactitate, experiențe emoționale uitate de mult timp, iar 88% dintre cei chestionați în întreaga Europă au recunoscut că au o amintire în care muzica a jucat un rol important.

Mai mult, muzica poate influența modul în care funcționează mintea noastră, dar și felul în care ne comportăm și maniera în care le răspundem celor din jur.

În medie, ascultăm peste 285 de ore de muzică pe an (12 zile întregi), oferindu-i o putere unică de a ne înveseli viața în momente dificile. 80% dintre oameni spun că vor să asculte mai multă muzică, știind că are beneficii atât pentru bunăstarea noastră fizică, cât și pentru cea mentală.

Pe baza cercetărilor realizate de Doctorul David Lewis, Sony a creat două noi reprezentări vizuale ale modului în care muzica puternică ne poate influența atât fizic, cât și emoțional. Realizate cu ajutorul noilor sisteme audio high-power Sony, modelele MHC-V83D și MHC-V73D, videoclipurile descriu modul în care melodiile cu ritmuri alerte și cele în ritmuri lente, alături de funcționalitățile de sunet și iluminare omnidirecționale încorporate pe boxele Sony, ne influențează corpul, dar și obiectele din jurul nostru.

Puteți experimenta pe propria persoană; puneți la încercare puterea muzicii pentru a vedea ce emoții stârnește…

– Urmăriți mai întâi videoclipul care conține melodia cu un ritm mai lent, ce ar trebui să evoce sentimente mai melancolice prin piesa Tails de Jack Chown, The Music Lab

– Apoi energizați-vă ascultând un cântec într-un ritm mai rapid, care ar trebui să evoce fericirea; melodia este adusă la viață de Gutenmorgen de la Jack Chown, The Music Lab

Top 10 efecte pe care muzica le are asupra noastră

Doctorul David Lewis a analizat efectul pe care muzica îl are asupra corpului, minții și emoțiilor¹ noastre, de la stimularea abilității de memorare, a bătăilor inimii și a dilatației pupilelor, până la declanșarea lacrimilor, inducerea somnului și insuflarea fericirii.

1. Lacrimi
2. Stimularea memoriei
3. Fericire
4. Încetinirea, relaxarea sau accelerarea ritmului cardiac
5. Influențarea acțiunilor noastre
6. Crearea de prietenii și relații, chiar modelarea identității cuiva
7. Are un efect „vindecător”
8. Ajuă la inducerea somnului
9. Provoacă fiori și „îți ridică părul pe tine”
10. Dilatarea pupilelor și trezirea instinctului într-o situație de tip „luptă sau fugi”

Angela de Klein, Senior Product Planning & Marketing Manager la Sony Video & Sound Europa, a spus: „Ne putem gândi cu toții la un moment din viața noastră, unde muzica a jucat un rol important; evocă sentimente și amintiri, purtându-ne într-o adevărată călătorie.”

„2020 a fost un an greu pentru noi toți, am vrut să creăm acest raport și aceste videoclipuri pentru a demonstra cât de puternică este muzica, inspirând mai mulți oameni să folosească acest instrument pentru a se raporta mai pozitiv la viețile lor. Gama noastră de boxe audio de mare putere aduce puterea sunetului la un nivel ridicat și clar, perfect pentru cei care doresc să se bucure de muzică împreună.”

Cele două noi modele Sony din gama de sisteme audio high-power, MHC-V83D și MHC-V73D, au fost concepute pentru a extinde opțiunile pentru iubitorii de petreceri și pentru familii, datorită sunetului și iluminării omnidirecționale, designului portabil, care oferă divertisment de top pentru orice petrecere.

Despre raport

Raportul a combinat munca Doctorului David Lewis de la Mindlab International, parte a Universității Warwick, cu observațiile profesioniștilor din industrie din întreaga Europă, dar și cu rezultatele obținute de compania de cercetare de piață One Poll, care a efectuat sondaje/analize de date pe întreg teritoriul european. Statisticile din raport reprezintă rezultatele colectate de la un eșantion de 3.000 de respondenți din trei state: Marea Britanie, Germania și Ungaria.

Despre scurtmetrajul „Puterea sunetului”

Acesta a fost realizat de compania de producție Greatcoat Films, a foat regizat de Klaas Diersmann, iar conceptul cinematografic aparține lui JP Garcia și Producătorului Executiv Sandra Spethmann.

Despre seria Sony HAS-V

Odată cu MHC-V83D ȘI MHC-V73D, Sony a introdus două noi modele interesante în gama sa de sisteme audio high-power, extinzând opțiunile pentru iubitorii de petreceri și pentru familii datorită sunetului și iluminării omnidirecționale, designului portabil și funcționalităților dedicate divertismentului de top pentru orice petrecere.

Boxele sunt dotate cu sunet omnidirectional, lumini de petrecere omnidirecționale, o funcție specială pentru karaoke, intrare pentru microfon și chitară, și pot fi controlate doar din câteva atingeri, cu ajutorul aplicației Fiestable.

Modelul MHC-V83D are un preț de aproximativ de 3700 RON și este disponibil începând cu luna octombrie 2020.

Modelul MHC-V73D are un preț aproximativ de 3150 RON și este disponibil începând cu luna octombrie 2020.

Pentru informații suplimentare despre seria HAS-V, vă rugăm să accesați link-ul de aici.

¹ Lista complete în secțiunea „Note pentru editori”, cu descrierea Top 10.

Leave a Reply

Your email address will not be published.