free download 78 travel guides written by experts

Expeditia ATACAMA – CHILE 2015 powered by RUUKKI gata de plecare

Duminică, 29 noiembrie, cei patru alpinişti români conduşi de Marius Gane vor pleca spre Chile, urmând ca în zilele următoare ei să desfăşoare mai multe etape de transport şi trasee de aclimatizare înainte de asaltul final al vârfului Ojas del Salado din deşertul Atacama. În premieră românească, echipa va urca şi pe un vârf de peste 6.000 m.

Componenţa echipei a suferit o schimbare, expediţia Atacama- Chile- Ruukki 2015 fiind acum formată din Marius Gane (conducător), Cristian Falevici, Valeriu Peneş şi din Tudor Constantinescu; acesta din urmă îi ia locul dr. Călin Ţunea.

Expediţia ATACAMA – CHILE 2015 este susținută de Ruukki România și va duce pe vârful din Anzii Cordilieri o sculptură metalică reprezentând o acvilă de munte, realizată de sculptoriţa Misha Diaconu Acvila de munte simbolizează curajul, dârzenia, puterea și victoria, fiind totodată un simbol național prezent pe stema României.

Ojos del Salado („Ochii de sare”) face parte din celebrul circuit alpinistic “Voulcanic Seven Summits” – cei mai inalti munti vulcanici din fiecare continent – fiind totodata cel mai inalt varf vulcanic din lume si din Chile. Alpinistii au ales pentru aceasta expeditie ruta prin Chile, iar gradul de difilcultate al ascensiunii este considerat de nivel mediu.

Expeditia „Atacama – Chile 2015” este realizata cu sprijinul Ruukki, unul dintre cei mai importanti producatori de sisteme de acoperisuri metalice din tabla tip tigla si tabla faltuita din lume.

Partener oficial: Ruukki Romania
Partener media: revista Alerg
Sponsori: IRCAT Romania, Roof Rack Land, Hotel Christina
Cu sprijinul: Asociația Română pentru Alpinism și Explorare, BRD – Group Société Générale

Bucuresti, 27.11.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *