Visualfest 2022
Shadow

Existența unui garaj, tot mai importantă pentru cei care vor să se mute la curte

După venirea pandemiei, tot mai mulți români au constat că simt nevoia să petreacă puțin timp în natură, fără să fie nevoie să completeze acea declarație. Astfel, numărul persoanelor care doresc să își schimbe locuința a crescut simțitor în ultimul an, iar asta se observă cu ochiul liber și în cazul prețurilor la locuințe.

Fie că vor o casă mai mare, fie că vor să se bucure de natură în grădină, tot mai mulți români caută locuințele pe pământ. Și, un element esențial în alegerea acesteia este dat și de existența unui garaj auto. Deși este considerat o anexă a locuinței, interesul românilor pentru garajele pe pământ, unde să nu trebuiască să plătească chirie, a crescut simțitor.

casa cu garaj

Photo by Dillon Kydd on Unsplash

Evident, șoferii au și o listă de criterii de care țin cont atunci când casa la curte dispune de un garaj și, în principal, sunt legate de:

Amplasament

Sunt case care au garajul încorporat în casă, dar și locuințe cu garaj de sine stătător. Acesta depinde, în mare măsură, de forma terenului și dimensiunile lui. În cazul unui garaj independent există și avantajul că poate fi creată o zonă, cam de 5 metri lungime, destinată pentru spălarea mașinii. Este important să existe racordarea la apă și gură de scurgere și, pe cât posibil, să fie încadrat de arbuşti care protejează din punct de vedere fonic şi al poluării.

Orientarea garajului

Specialiștii în construcții sunt de părere că garajele trainice sunt dispuse spre nord, în partea opusă camerelor de locuit şi mai ales a celor de dormit.

Dimensionarea garajelor

Este recomandat ca distanța dintre mașină și pereții garajului să se situeze între 20 – 30 cm. În cazul în care este amplasat un radiator, se recomandă ca spațiul dintre mașină și acesta să fie de minimum 50 de centimetri. De asemenea, nu ar strica să existe și spații de depozitare, de cel puțin 90 de centimetri între mașină și corpurile de mobilier.

Materialele folosite

În cazul garajelor înglobate, acestea sunt create din același material ca locuința. Garajele independente sunt realizate, cel mai adesea, din BCA, cărămidă, lemn, acoperit cu plăci de eternit, tablă ondulată.
Din punct de vedere al materialelor folosite pentru pardoseală se recomandă scliviseala de ciment sau pardoseala din plăci ceramice, pe cât posibil impermeabile. Este important ca pardoseala din garaj să fie cu 15-20 de centimetri mai înaltă decât cota terenului.

Importanța ușilor de garaj

Ușile de garaj nu mai sunt demult un lux, ci o necesitate și un plus de siguranță împotriva efracției. O bună idee este montarea unui model de uși garaj basculante, care oferă întregii locuințe un aspect mult mai armonios. Pot fi create într-o gamă variată de culori și materiale sau în imitație de lemn.

Cu cât ușa este mai modernă, cu atât riscul unei noi investiții scade. Până la urmă, ușile de garaj moderne trebuie să fie trainice și să necesite minimul de investiție în revizii. Cu cât modelul de ușă de garaj este mai renumit, cu atât calitatea este mai bună și garanția de lungă durată.

Leave a Reply

Your email address will not be published.