free download 78 travel guides written by experts

Exercițiile de pilates, la fel de intense ca un sport extrem: “Remodelează profund trupul, mintea și inima. Sunt o escaladă interioară a corpului”

Marga Bălan este una din cele mai cunoscute antrenoare de Pilates și Yoga din România. A dezvoltat în România un concept nou de Pilates, Exo Chair Pilates, iar miile de ore de antrenament și clienții mulțumiți care revin constant la orele Margăi spun totul despre un antrenor pasionat de activitatea sa.

Marga a acordat un interviu revistei “The Art of Living Magazine”  în care a vorbit despre beneficiile exercițiilor de yoga și pilates.

marga-balan3
“Ca și alpinismul, Pilates este un sport extrem, în care efortul intens, minuțios dozat și direcționat, REMODEALEAZĂ PROFUND corpul, mintea și inima, respectiv starea afectiv-emoțională. Practicantul stă acolo, în poziții atipice fitnesului sau aerobicului, acționând mușchii profunzi pe care nu știa că îi are, 100% prezent, cu mintea atentă la respirație și corpul aliniat. Este o escaladă interioară, antrenând centrul de forță al corpului, o meditație în mișcare, un Yin și Yang, cu core-ul-zona centrală a corpului-angajat și corpul activat. Față de Yoga, sistem complet de autocunoaștere și conștientizare, Pilates este concentrat pe terapie aplicată, punctual și rapid, remodelând și armonizând practicantul, pe când Yoga este un mod de a fi și a trăi, pe coordonata spirituală, nu numai pe cea fizică, materială.

“The journey of a thousand miles begins with one step’ ,,Călătoria de 1000 de mile începe cu un pas’’, spune Lao Tzu, cunoscutul filozof chinez în cartea sa, ‘Tao Te Ching’, cu alte cuvinte orice pare dificil, aproape imposibil, începe cu un pas, cu lucruri simple, ca apoi consecvent să urmăm un antrenament de Pilates practicat după un program bine stabilit, combinat cu alergare în aer liber și mai ales cu Yoga, cu momente de relaxare, de meditație, de întoarcere către sine, către interior, urmărind cu atenție respirația în liniște și serenitate. Astfel rezultatele apar repede, sunt de lungă durată, dar practica trebuie menținută constant pentru a duce la uniune și armonie.”, spune Marga Bălan.

Poți citi continuarea interviului în revista “The Art of Living Magazine”.

Marga Bălan este fondatoarea Școlii de Pilates și instructor de pilates. Pentru detalii despre activitatea Margăi, puteți consulta pagina sa de Facebook: https://www.facebook.com/scoaladepilates.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *